Συγγράμματα «Εύδοξος»: Ανοίγει η πλατφόρμα για δηλώσεις – Αναλυτικά η διαδικασία

52

foitites

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές/τήριες υποχρεούνται πρώτα να έχουν προβεί σε δήλωση μαθημάτων στην οικεία σχολή τους και στη συνέχεια σε δήλωση συγγραμμάτων

Ανοίγει σήμερα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα «Εύδοξος» για τις δηλώσεις των διδακτικών συγγραμμάτων από τους φοιτητές. Επίσης, ξεκινά σήμερα η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2025.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει τις ημερομηνίες για τη διαδικασία δήλωσης και παραλαβής συγγραμμάτων μέσω του συστήματος «Εύδοξος» για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025. Αυτή η διαδικασία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για τους φοιτητές, αφού μέσω αυτής έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό για τα μαθήματα του εξαμήνου. Οι φοιτητές πρέπει να είναι προσεκτικοί με την προθεσμία, καθώς είναι κρίσιμη για τη σωστή ροή των μαθημάτων και των ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές/τήριες υποχρεούνται πρώτα να έχουν προβεί σε δήλωση μαθημάτων στην οικεία Σχολή τους και στη συνέχεια σε δήλωση συγγραμμάτων. Οι φοιτητές/τήτριες δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους. Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

Η διαδικασία για τις δηλώσεις συγγραμμάτων χειμερινού εξαμήνου

Οι φοιτητές αφού ολοκληρώσουν τη δήλωση των μαθημάτων πατώντας (ΕΔΩ) εισέρχονται στον δικτυακό χώρο δήλωσης συγγραμμάτων https://eudoxus.gr/ για να επιλέξετε τα συγγράμματα για τα μαθήματα που δηλώσατε για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Για τη δήλωση συγγραμμάτων είναι απαραίτητη η χρήση των ίδιων προσωπικών στοιχείων πρόσβασης (username/password) που χρησιμοποιείτε στην ηλεκτρονική Γραμματεία του Ιδρύματος.

Προσοχή: Η Δήλωση Συγγραμμάτων γίνεται μέσω του Συστήματος Εύδοξος. Η διαχείριση του Συστήματος Εύδοξος δεν γίνεται από το Πανεπιστήμιο. Επισημαίνεται ότι υπάρχουν κυρώσεις σε περίπτωση δήλωσης και παραλαβής συγγράμματος σε μάθημα που δεν έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση μαθημάτων.

Σε περίπτωση προβλήματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δήλωσης συγγραμμάτων μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής χρηστών ΕΥΔΟΞΟΣ (helpdesk@eudoxus.gr ) ή στο 210-7722100. Πληροφορίες για τις οδηγίες χρήσης του νέου συστήματος “ΕΥΔΟΞΟΣ” παρέχονται στη σελίδα www.eudoxus.gr. Αναζήτηση βιβλίων στη σελίδα http://service.eudoxus.gr/search/.

Διαθέσιμη και για smartphone η εφαρμογή ΕΥΔΟΞΟΣ

Παράλληλα διαθέσιμη είναι και η εφαρμογή «Εύδοξος» για τα κινητά . Μέσω της εφαρμογής, οι προπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να ολοκληρώνουν τις διαδικασίες για τη δήλωση και παραλαβή των συγγραμμάτων, καθώς και να υποβάλουν ερωτήματα για διευκρινίσεις, διαθέτοντας έναν ευέλικτο τρόπο πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα «Εύδοξος».