Κρήτη: Δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του 64χρονου καθηγητή που κατηγορείται για τον βιασμό έξι ανηλίκων

121

hrakleio

Αγόρι που σήμερα είναι 19 ετών ξεκίνησε να ξετυλίγει το κουβάρι της σεξουαλικής του κακοποίησης από τον εξ αγχιστείας θείο του – Ο κατηγορούμενος φέρεται να τέλεσε τους βιασμούς στο διάστημα από το 1986 έως και το 2010

Με διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 64χρονου συνταξιούχου καθηγητή Φυσικής Αγωγής που φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά σε χρονικό διάστημα 24 ετών έξι ανήλικα παιδιά τα οποία είναι εξ αγχιστείας συγγενείς του.

Πρόκειται για τον Εμμανουήλ Καστρινάκη του Θεόφιλου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1960 στο Ηράκλειο και σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη. Η συγκεκριμένη κατηγορία αφορά σε έναν 19χρονο (σήμερα) ανιψιό του σε βάρος του οποίου ασέλγησε όταν ήταν μόλις 5 χρόνων.

Ωστόσο, θύματα του γυμναστή που είναι πατέρας και παππούς, υπήρξαν από το 1986 έως το 2010 η 29χρονη αδελφή του 19χρονου, τρεις αδελφές που σήμερα είναι 35, 38 και 43 χρόνων και άλλη μια γυναίκα 48 χρόνων σήμερα. Όμως, οι υποθέσεις αυτές έχουν παραγραφεί και σε ισχύ είναι μόνο ο βιασμός του 19χρονου.

Η υπόθεση συγκλόνισε το Ηράκλειο, καθώς ο 64χρονος ήταν καθηγητής φυσικής αγωγής σε σχολεία του νομού και από τα χέρια του έχουν περάσει εκατοντάδες μαθητές. Μάλιστα, λόγω της ιδιότητας του ως εκπαιδευτικού και της στενής συγγενικής τους σχέσης απολάμβανε την απόλυτη εμπιστοσύνη των γονέων των θυμάτων του.

kathigitis-1
kathigitis-2
kathigitis-3

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει: «Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 64χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη.

Πρόκειται για τον: (επ.) ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ (ον.) Εμμανουήλ του Θεόφιλου και της Ειρήνης που γεννήθηκε το 1960 στο Ηράκλειο.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου και την ανάγκη πραγμάτωσης της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου τηλεφωνικά στους αριθμούς 2810274070 και 2810274258, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας δύο μηνών, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και ανα