Την Παρασκευή ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στα σχολεία – Απουσίες για όσους δεν παραβρεθούν

54

2023_28Η-ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ_004-765x400

Η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση θα γίνει τη Δευτέρα – Εξαίρεση αποτελούν οι μαθητές του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα παρελάσουν την Κυριακή 27 Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στα Γυμνάσια, στα Λύκεια και στα Δημοτικά Σχολεία. Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που οι μαθητές δεν παραβρεθούν την Παρασκευή στο σχολείο, θα πάρουν απουσίες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ισχύουσα υπουργική απόφαση, «απουσία μαθητή από εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις του σχολείου θεωρείται αδικαιολόγητη απουσία από όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής τους».

Σχετικά με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας προβλέπει ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών. Μετά το πέρας του επετειακού εορτασμού , θα απονεμηθούν αριστεία, βραβεία, έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και ειδικοί έπαινοι στους μαθητές που φοίτησαν κατά το σχολικό έτος 2023-24.

Σχετικά με τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, ισχύουν τα ακόλουθα: Σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται εκδηλώσεις, σύμφωνα με τις παρ. 2 και 6 του άρθρου 3 του Προεδρικού Διατάγματος 79/2017 (Α ́109) όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια, η οποία θα καθορίζεται με απόφαση του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων της κάθε σχολικής μονάδας.

Οι μαθητές, που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους άλλους μαθητές.

Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων, ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο.

Την Δευτέρα η παρέλαση των μαθητών

Η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση θα λάβει χώρα την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου.

Εξαίρεση αποτελούν οι μαθητές του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα παρελάσουν την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, εξαιτίας της διεξαγωγής της στρατιωτικής παρέλασης ανήμερα, στις 28 Οκτωβρίου.