Σε τροχιά εντατικοποίησης μπαίνουν οι φορολογικοί έλεγχοι το 2026, καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θέτει ως βασικό στόχο τη διενέργεια 72.800 ελέγχων σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο δίνει έμφαση στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στη διεύρυνση της φορολογικής συμμόρφωσης.
Στο επίκεντρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τίθενται για το 2026 χιλιάδες υποθέσεις που αφορούν τη φορολογία ακινήτων, τον ΦΠΑ και τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των ελέγχων της νέας χρονιάς.
Συγκεκριμένα, με νέα απόφαση (Α.1190/2025) του Διοικητή της ΑΑΔΕ καθορίζεται ο συνολικός αριθμός των φορολογικών ελέγχων και ερευνών που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2026.
Σύμφωνα με την απόφαση, το βάρος των ελέγχων του νέου έτους πέφτει κατά κύριο λόγο σε δηλώσεις εισοδήματος, ΦΠΑ και μεταβιβάσεων ακινήτων της τελευταίας τριετίας.
Συγκεκριμένα :
Επιπλέον αυτών, οι Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) επιφορτίζονται να διενεργήσουν τουλάχιστον 18.000 στοχευμένους μερικούς επιτόπιους ελέγχους και τουλάχιστον 900 ελέγχους και έρευνες φοροδιαφυγής.
Οι φορολογικοί έλεγχοι αυτοί μαζί με τους τελωνειακούς, των οποίων επίκειται η ανακοίνωση και εφαρμογή, θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό του νέου επιχειρησιακού σχεδίου που θα ανακοινώσει η ΑΑΔΕ, με στόχο την περαιτέρω μείωση της φοροδιαφυγής και των απωλειών εσόδων ΦΠΑ της χώρας μας, κοντά στα μέσα επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι δύο παίκτες της ΑΕΚ μιλάνε για τη φιέστα, τη μεγάλη συμβολή του κόσμου και…
Τα παιχνίδια του ΣΚΡΑΤΣ ανανεώθηκαν και φέρνουν μια νέα, ακόμα πιο διασκεδαστική εμπειρία στους παίκτες,…
Ανακοίνωση Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών Με έγκαιρο σχεδιασμό και χωρίς να επηρεαστεί η φιλοξενία κανενός παιδιού,…
Το πρώτο της βιβλίο μας παρουσιάζει η Ιφιγένεια Σωτηρίου από την Κύπρο. Τα Νηφάλια 20…
Η αντίστροφη μέτρηση για το πολυαναμενόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ήδη ξεκινήσει. Στις 11 Ιουνίου, Μεξικό…
Με ιδιαίτερα θερμά λόγια μίλησε η Κατερίνα Βρανά για τον Ακύλας, σχολιάζοντας την απήχηση που…