Σταδιακά αδειάζει η δομή φιλοξενίας στην Αγυιά, καθώς οι τελευταίοι 364 μετανάστες αποχωρούν με προορισμό τις Σέρρες. Η μεταφορά τους πραγματοποιείται οργανωμένα, με στόχο την οριστική παύση λειτουργίας του χώρου που για χρόνια φιλοξενούσε αιτούντες άσυλο.
Αδειάζει σιγά σιγά η Αγυιά της Κρήτης από τους μετανάστες τους οποίους φιλοξενούσε το τελευταίο διάστημα καθώς σήμερα (22.09.2025) ξεκίνησε η μεταγωγή των τελευταίων από τη Σούδα, στο λιμάνι της Καβάλας.
Συνολικά 320 μετανάστες αναμένεται να εγκαταλείψουν σήμερα την Αγυιά. Οι 40 από αυτούς έφτασαν στη Σούδα από άλλο σημείο της Κρήτης όπου φιλοξενούνταν.
Αφού φτάνουν στην Καβάλα, στη συνέχεια θα μεταφερθούν με λεωφορεία στην Συντική Σερρών.
Αυτοί οι μετανάστες είναι οι τελευταίοι από τους 1150 που είχαν φιλοξενηθεί τις προηγούμενες μέρες στην συγκεκριμένη περιοχή της Κρήτης.
Το ταξίδι θα διαρκέσει 17 ώρες και η μεταγωγή γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία με την υποστήριξη του Λιμενικού Σώματος και της ομάδας ειδικών αποστολών του Λιμενικού.
Για τα πρόσφατα περιστατικά έχουν συλληφθεί 9 άτομα ως διακινητές και οδηγούνται αρμοδίως.
Τη δική της απάντηση στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις της για τη σχέση με…
Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες προκαλούν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο, με απαγορευτικό απόπλου…
Με υψηλές θερμοκρασίες και πολύ ισχυρούς ανέμους θα κυλήσει ο καιρός σήμερα, καθώς ο υδράργυρος…
Μια καλοκαιρινή στιγμή από τις διακοπές της μοιράστηκε η Νάντια Μπουλέ με τους διαδικτυακούς της…
Τι επιφυλάσσουν τα άστρα για σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026; Δείτε τις αναλυτικές προβλέψεις για…
Για τις προσωπικές της επιλογές, τις αλλαγές στη ζωή της και την ανάγκη να δώσει…