«Τα ξημερώματα της Κυριακής ξεκινά επίσημα η χειμερινή ώρα, με τους πολίτες να πρέπει να γυρίσουν τα ρολόγια τους μία ώρα πίσω. Η αλλαγή αυτή σηματοδοτεί την επιστροφή στη χειμερινή περίοδο και αναμένεται να επηρεάσει το πρόγραμμα καθημερινών δραστηριοτήτων.»
Αντίστροφη μέτρηση για την χειμερινή περίοδο καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής (26.10.2025) αναμένεται να γίνει η τελευταία αλλαγή ώρας για το 2025. Και επίσημα ο χειμώνας ξεκινά.
Όλοι θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω, κάτι που σημαίνει ότι θα απολαύσουμε μία περισσότερη ώρα ύπνου. Αν και το βράδυ θα έρχεται πιο γρήγορα, αυτή η μία ώρα παραπάνω ξεκούρασης θα κάνει πιο υποφερτή την συγκεκριμένη αλλαγή της ώρας που συνήθως ταλαιπωρεί τον κόσμο.
Αναλυτικά, στις 26 Οκτωβρίου 2025, (την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου) στις 04:00 τα ξημερώματα, οι δείκτες των ρολογιών θα μετακινηθούν στις 03:00.
Η επιλογή της Κυριακής για την αλλαγή της ώρας δεν είναι τυχαία. Αυτή η ημέρα έχει επιλεχθεί προσεκτικά ώστε να μην διαταραχθεί η καθημερινότητα μας, όπως θα γινόταν στην περίπτωση η αλλαγή «έπεφτε» κάποια καθημερινή.
Αυτή θα είναι και η μοναδική ημέρα μέσα στον χρόνο που θα διαρκέσει 25 ώρες από 24.
Αν και είναι σημαντικό πλεονέκτημα, οι ειδικοί τονίζουν πως το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Από την ίδια ημέρα, θα ξημερώνει πιο αργά ενώ θα βραδιάζει νωρίτερα.
Το βιολογικό μας ρολόι αποδεικνύεται πιο ευαίσθητο από τους μηχανικούς δείκτες, και η προσαρμογή μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες. Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της σταδιακής προετοιμασίας για την αλλαγή ώρας.
Στη Σλοβενία ταξίδεψαν η Θάλεια Ματίκα και ο Τάσος Ιορδανίδης, επιλέγοντας τη γραφική Λιουμπλιάνα για…
Θλίψη στο Χόλιγουντ προκαλεί η είδηση του θανάτου της Χέιντεν Πανετιέρ, η οποία έφυγε από…
Μια ιδιαίτερα προσωπική και συγκινητική στιγμή έζησαν ο Κριστιάνο Ρονάλντο και η Τζορτζίνα Ροντρίγκες, καθώς…
Στην Κέρκυρα συνεχίζει να απολαμβάνει το καλοκαίρι της η Σίσσυ Χρηστίδου, η οποία μοιράστηκε με…
Τις τελευταίες ώρες της στις Μαλδίβες απολαμβάνει η Ιωάννα Τούνη, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι γεμάτο ξεχωριστές…
Στην Ιθάκη πέρασαν τον φετινό Δεκαπενταύγουστο η Τατιάνα Στεφανίδου και ο Νίκος Ευαγγελάτος, συνεχίζοντας τις…