Άστεγοι έκρυβαν ναρκωτικά για λογαριασμό συμμοριών στο κέντρο της Αθήνας

614

Πως λειτουργούσαν αυτές οι συμμορίες, πως είχαν χωρίσει την Αθήνα αλλά και πως γινόταν ο πόλεμος αλληλοεξόντωσης.

Οι καταγγελίες στην αστυνομία ήταν πολλές όπως και τα συμβάντα που έιχαν έρθει αντιμέτωποι τόσο οι πολίτες όσο και οι αρχές της περιοχής.

«Από τα τέλη του Ιουνίου του έτους 2019, περιήλθαν σοβαρές καταγγελίες στην Υπηρεσία μας, για τη δράση δύο εγκληματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και κλεμμένων ηλεκτρονικών συσκευών στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Μενάνδρου, Σοφοκλέους, Γερανίου και Σαπφούς. Οι καταγγελίες ανέφεραν ότι περί τα 20 άτομα από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν σε όλη τη συγκεκριμένη περιοχή διακινούν κάνναβη, κρυσταλλική μεθαμθεταμίνη, ηρωίνη και κοκαΐνη σε τοξικοεξαρτημένα άτομα. Τα εν λόγω άτομα για να αποφύγουν το ενδεχόμενο συλλήψεώς τους, αποκρύπτουν τις ναρκωτικές ουσίες είτε σε διάφορα σημεία της πλατείας, των οδών πέριξ ή κάτω από σταθμευμένα οχήματα, φρεάτια, πιθανόν ακόμα και σε άστεγους που βρίσκονται κοντά. Για την απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών καθώς και των χρημάτων που αποκόμιζαν από τη διακίνηση, χρησιμοποιούσαν και κρύπτες σε μαγαζιά επί της οδού Μενάνδρου».

Διώξεις σε βάρος 14 ατόμων

Στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων αλλοδαπών-ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος 14 ατόμων- που λυμαίνονταν το κέντρο της Αθήνας κι ευθύνονται για τουλάχιστον πέντε δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αντιπάλων τους. Μετατρέποντας το κέντρο της Αθήνας σε ένα πεδίο αιματηρών αντιπαραθέσεων, σε μια κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας αλλά και τουρίστες. Στη δικογραφία της υπόθεσης δεν αποκαλύπτεται μόνο ότι τα κυκλώματα των διακινητών ναρκωτικών χρησιμοποιούν ορισμένους άτυχους άστεγους για… «κρυψώνες ναρκωτικών» αλλά προσδιορίζει με ακρίβεια ποιος ήταν ο διαχωρισμός της Αθήνας από τους κακοποιούς.

Όπως σημειώνεται στα έγγραφα της ΕΛΑΣ, αρχηγοί αυτών των δύο συμμοριών ήταν δύο αλλοδαποί 38 και 19 ετών με τα ψευδώνυμα «Κάσι» και «Ρόζι». Στη συνέχεια προσδιορίζεται ότι «οι δύο αυτοί υπήκοοι, ως αρχηγοί, “έστησαν” αυτές τις δύο ομάδες διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, την πρώτη για την οδό Σοφοκλέους και Γερανίου και τη δεύτερη για την οδό Μενάνδρου και Σαπφούς. Ωστόσο, καμία από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις δεν κατάφερε να εγκαθιδρύσει σταθερή εμφάνιση στην περιοχή διότι, τουλάχιστον από τις 11 Ιανουαρίου 2010 και έπειτα, ξεκίνησε η διαμάχη για το ποια από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις θα επικρατήσει στη διακίνηση ναρκωτικών σε όλη την περιοχή».

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα η εξάρθρωση των δύο συμμοριών ξεκίνησε από καταθέσεις που έδωσαν τουλάχιστον 10 μέλη τους σε βάρος αντιπάλων τους ύστερα από εκατέρωθεν αιματηρές επιθέσεις. Ακόμη σημειώνεται ότι πολλά στοιχεία αντλήθηκαν από βίντεο που αναρτήθηκε την 4η Φεβρουαρίου 2020 που έδειχνε επιθέσεις μεταξύ αλλοδαπών κι όπου αναγνωρίσθηκαν επτά από τους συμμετέχοντες. Ακολούθησε ανταποδοτική αιματηρή επίθεση που οδήγησε σε νέο κύκλο υπόπτων.

Σημειώνεται ότι συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 36 και 23 ετών που ευθύνονται για τη δολοφονία στις 13 Φεβρουαρίου 2020, στην οδό Μενάνδρου, ενός 23χρονου από το Αφγανιστάν και τον βαρύ τραυματισμό ενός 25χρονου ομοεθνούς του. Σε μία εγκληματική ενέργεια καταμεσίς του δρόμου, πρωινές ώρες μπροστά σε εκατοντάδες έντρομους πολίτες…