Security Camera
Ξεκινά η εγκατάσταση 388 «έξυπνων» καμερών σε 100 επιλεγμένα σημεία της Αττικής, στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της διαχείρισης της κυκλοφορίας. Σύμφωνα με τις αρχές, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας και κατά μήκος της Λεωφόρου Ποσειδώνος, όπου αναμένονται οι περισσότερες παρεμβάσεις.
Σε 100 σημεία – κλειδί σε όλη την Αττική, θα τοποθετηθούν οι νέες έξυπνες κάμερες ώστε να περιοριστούν τα τροχαία και οι παραβάσεις από τους οδηγούς. Κόκκινα φανάρια, επικίνδυνη οδήγηση, μη χρήση ζώνης ή κράνους, είναι από τις σημαντικότερες παραβάσεις που κάνουν οι οδηγοί στη χώρα μας.
Τα σημαντικότερα προβλήματα φαίνεται πως παρουσιάζονται στο κέντρο της Αθήνας και στη Ποσειδώνος. Στόχος της Περιφέρειας Αττικής, η οποία έχει υπογράψει σύμβαση με ανάδοχο εταιρεία, είναι μέσω των έξυπνων καμερών να γίνεται 24ωρη επιτήρηση των επικίνδυνων σημείων όπου έχει υποδείξει η τροχαία, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Απογευματινή.
Μεταξύ των δρόμων που έχουν επιλεχθεί είναι η Κηφισίας, ο Κηφισός η Βουλιαγμένης, η Αμαλίας, η Συγγρού και η Αθηνών.
«Στόχος μας είναι η δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των συνεπειών που προκαλούνται από τις παραβιάσεις του ερυθρού σηματοδότη. Με την εγκατάσταση των 388 καμερών δεν στοχεύουμε στην επιβολή προστίμων, αλλά στη δημιουργία ενός ασφαλούς οδικού δικτύου, προλαμβάνοντας επικίνδυνες παραβάσεις που θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο οδηγούς, επιβάτες, ποδηλάτες και πεζούς εντός του αστικού ιστού», τονίζει μιλώντας στο ίδιο μέσο ο αντιπεριφερειάρχης Οδικής Ασφάλειας και Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας, Κωνσταντίνος «Ιαβέρης» Μαρκουίζος.
Οι κάμερες έχουν τη δυνατότητα λήψης 5 φωτογραφιών και βίντεο ακόμη σε χαμηλό φωτισμό.
Προκειμένου να τηρηθεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων, θα καταγράφεται μονάχα το πίσω μέρος του οχήματος, ώστε να μη διακρίνονται οι επιβαίνοντες. Το σχετικό υλικό θα αποστέλλεται μέσω VPN, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση και έχοντας αποκλειστική πρόσβαση μόνο η αστυνομία.
Έξυπνες κάμερες θα μπουν και σε δεκάδες ακόμη σημεία σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Νίκαια, Κερατσίνι, Αχαρνές και Πετρούπολη, διαμορφώνοντας ένα δίκτυο ελέγχου που καλύπτει όλο το Λεκανοπέδιο
Η Βίκυ Χατζηβασιλείου γιορτάζει τα γενέθλιά της με βαθιά αυτογνωσία και περηφάνια για τη διαδρομή…
Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης μίλησε ανοιχτά για τον κόσμο της τηλεόρασης, επισημαίνοντας πως οι δυσκολίες, ο…
Η Μαρίνα Σάττι και ο Leon Of Athens επιστρέφουν με συνεργασία που αναμένεται να συζητηθεί.…
Η Έλενα Τσαβαλιά μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους μια τρυφερή στιγμή με τον γιο…
Η Μαρία Αναστασοπούλου μίλησε με συγκίνηση για τον Γιώργο Παπαδάκη, αποκαλύπτοντας πώς αντιλήφθηκε πραγματικά την…
Μια από τις πιο χαρούμενες περιόδους της ζωής τους βιώνουν η Αλεξάνδρα Νίκα και ο…