Έρευνα της Blueground που διεξήχθη μεταξύ Απριλίου και Μαΐου έδειξε τα εν λόγω στοιχεία.
Η πλειοψηφία όσων εργάστηκε από το σπίτι στη διάρκεια του lockdown, εργαζόταν περισσότερες ώρες από ότι στο γραφείο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Βlueground που διεξήχθη μεταξύ Απριλίου και Μαΐου και έλαβαν μέρος πάνω από 500 ενοικιαστές της σε Ευρώπη, Αμερική και Μέση Ανατολή.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα , το 68% δήλωσε πως εργαζόταν όσο και πριν αν όχι και περισσότερο και ένας στους 4 (24%) δήλωσε πως η παραγωγικότητα μειώθηκε αρκετά. Ίσως φταίει το γεγονός πως 1 στους δύο (48%) δήλωσε πως τα επίπεδα του στρες έχουν αυξηθεί αρκετά.
Αναφορικά με τους σημαντικότερους στρεσογόνους παράγοντες, το 39% δήλωσε πως ο σημαντικότερος ήταν η απότομη αλλαγή στον τρόπο ζωής, ενώ το 25% δήλωσε πως θέματα σχετικά με τη δουλειά τους άγχωναν πολύ περισσότερο.
Ο αντίκτυπος καραντίνας στις σχέσεις
Σύμφωνα με την έρευνα, με έναν στους δύο να μένει μαζί με κάποιον άλλον, μόνο το 4% δήλωσε πως η νέα αυτή κατάσταση έφερε προκλήσεις στις σχέσεις τους. Το ένα τρίτο (30%) δήλωσε πως δεν άλλαξε τίποτα, ενώ περίπου ένας στους 10 (9%) δήλωσε πως η σχέση τους βελτιώθηκε.
Έκπληξη αποτελεί το γεγονός πως μόνο το 4% δήλωσε πως οι σχέσεις με φίλους ή σύντροφο τους επηρέασε αρνητικά.
Αναφορικά με το μέλλον οι Ευρωπαίοι δηλώνουν πιο αισιόδοξοι σε σχέση με τους Αμερικάνους και τους ενοικιαστές της Blueground στη Μέση Ανατολή.
Ίσως έπαιξε ρόλο το γεγονός πως σε χώρες όπως στην Ελλάδα η κατάσταση ήταν πιο ελεγχόμενη.
Οι Αμερικάνοι κατέχουν την πρωτιά στην απαισιοδοξία – με έναν στους δύο να δηλώνει πως πλέον είναι λιγότερο αισιόδοξοι για το μέλλον.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ