Categories: Lifestyle

Χρυσά Βατόμουρα 2026: Οι ταινίες που… κερδίζουν το «χειρότερο της χρονιάς»

Όχι, δεν πρόκειται για λάθος — η «Χιονάτη» και η «War of the Worlds» είναι ανάμεσα στις φετινές υποψηφιότητες των Χρυσών Βατομουρών, των βραβείων που επιβραβεύουν τις ταινίες που… δεν τα κατάφεραν καλά φέτος. Από σκηνοθετικά στραβοπατήματα μέχρι σεναριακά μπερδέματα, αυτές οι ταινίες ξεχωρίζουν για όλους τους «λάθος» λόγους.

Τα Χρυσά Βατόμουρα, που κάθε χρόνο επισημαίνουν τις χειρότερες ταινίες και ερμηνείες της χρονιάς, αποκάλυψαν τις υποψηφιότητες τους για το 2026. Η αναμενόμενη λίστα περιλαμβάνει ταινίες που είτε απέτυχαν εμπορικά, είτε δέχθηκαν κακές κριτικές από κοινό και κριτικούς.

Η «Χιονάτη», η πολυδιαφημισμένη live-action μεταφορά του κλασικού παραμυθιού, και η «War of the Worlds», η επιστημονικής φαντασίας παραγωγή με υψηλό προϋπολογισμό, ξεχώρισαν για την προβληματική σκηνοθεσία και το σενάριο που δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες.

Οι διοργανωτές τονίζουν ότι η επιλογή των υποψηφιοτήτων γίνεται με βάση την αξιολόγηση της συνολικής ποιότητας των ταινιών, συμπεριλαμβανομένων της αφήγησης, της σκηνοθεσίας, των ερμηνειών και της υποδοχής από το κοινό. Παρά την κριτική διάθεση, τα Χρυσά Βατόμουρα παραμένουν ένα «καθρέφτης» της βιομηχανίας, υπενθυμίζοντας ότι ακόμη και οι πιο φιλόδοξες παραγωγές δεν είναι απαλλαγμένες από λάθη.

Η τελετή απονομής αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, με ειδικές αναφορές στις πιο αποτυχημένες σκηνές, ερμηνείες και σκηνοθετικές επιλογές της χρονιάς.

Επιμέλεια Κειμένου: Ελευθερία Καραμπίνη

Recent Posts

Το ταξίδι της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο Λονδίνο που επιστρέφει μέσα από φωτογραφίες

Σε κλίμα νοσταλγίας, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη αναπολεί το ταξίδι της στο Λονδίνο, μοιραζόμενη με το…

Η μνήμη του Χάρη Κωστόπουλου παραμένει ζωντανή – Όσα λέει ο αδερφός του

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο του Χάρη Κωστόπουλου και ο αδερφός του μίλησε με…

Έλενα Παπαρίζου: Η φροντίδα επιστρέφει – Οι αξίες που καθοδηγούν τη ζωή της

Η Έλενα Παπαρίζου μοιράστηκε πρόσφατα τις σκέψεις της για τη σημασία της φροντίδας και της…

Ιωάννα Τούνη: Ξανά στο δικαστήριο για revenge porn – Η δίκη συνεχίζεται χωρίς συγγνώμες

Η Ιωάννα Τούνη βρέθηκε ξανά ενώπιον της Δικαιοσύνης, διεκδικώντας δικαίωση για την υπόθεση revenge porn…

Απάτη 22.000 ευρώ σε βάρος της Εύης Δρούτσα – Κατήγγειλε ψευδείς υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ

Η γνωστή προσωπικότητα Εύη Δρούτσα έπεσε θύμα σοβαρής απάτης, χάνοντας το ποσό των 22.000 ευρώ.…

Έφυγε ο Σπύρος Καρατζαφέρης σε ηλικία 88 ετών – Μια ζωή αφιερωμένη στη δημοσιογραφία

Ο Σπύρος Καρατζαφέρης, μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της ελληνικής δημοσιογραφίας, έφυγε από τη…