Categories: Ελλάδα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 26 Μαρτίου 2025

Σήμερα, Τετάρτη (26.3.2025) σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίου Πούλιου του Αναγνώστου, Ιερομαρτύρων εν Γοτθία.

Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα, σύμφωνα με το εορτολόγιο, είναι τα εξής:

  • Πούλιος
  • Σύλα, Σύλια, Σύλη, Σύλας, Σύλλας, Σύλος

Ιερομάρτυρες εν Γοτθία

Οι Άγιοι αυτοί Μάρτυρες έζησαν κατά τους χρόνους του βασιλέως των Γότθων Ιουγγουρίχου και του αυτοκράτορα Γρατιανού (375 – 383 μ.Χ.). Ενώ ευρίσκονταν όλοι στην Εκκλησία και έψαλλαν, συνελήφθησαν από τον βασιλέα των Γότθων και ρίχθηκαν ζωντανοί στην πυρά. Τότε συνέβη και το εξής:

Κάποιος άνθρωπος Χριστιανός, που έφερνε την προσφορά του στην Εκκλησία, συνελήφθη και αυτός και ρίχθηκε στην φωτιά, αφού πρώτα ομολόγησε τον Χριστό, προσφέροντας έτσι τον ίδιο του τον εαυτό στον Χριστό, αντί άλλης προσφοράς.

Τα λείψανα των Μαρτύρων περισυνέλλεξέ η συμβία άλλου άρχοντα του έθνους των Γότθων, που ήταν Χριστιανή, μαζί με πρεσβυτέρους και λαϊκούς. Και αφού εγκατέλειψε την εξουσία στον υιό της, περιδιαβαίνοντας από τόπο σε τόπο, ήλθε μέχρι την γη των Ρωμαίων μαζί με την θυγατέρα της. στην συνέχεια αναχώρησε για την χώρα της, αφού κληροδότησε στην θυγατέρα της τα ιερά λείψανα. Αυτή, φεύγοντας για την Κύζικο, έδωσε ένα μέρος από τα λείψανα αυτά στην πόλη και ύστερα από λίγο τελείωσε ο βίος της.

Οι Άγιοι αυτοί είναι: οι δύο Πρεσβύτεροι, Βαθούσης (ή Ααθούσης) και Ουίρκας (ή Ούηρικας) με τους δύο γιους του και τις τρεις θυγατέρες του και Αρπύλας ο μοναχός, οι λαϊκοί, Αβήπας, Αγνάς (ή Αγγιάς), Ρύαξ (ή Ρυΐας), Ηγάθραξ, Ησκόος (ή Ησκόης), Σύλλας, Σίγητζας (ή Σίδητζας), Σουηρίλλας, Σεΐμβλας, Θέρμας (ή Θέρθας). Φίλγας και από τις γυναίκες οι Άννα, Αλλάς, Βάρις (ή Βάρκα), Μωικώ, Μαμύκα, Ουιρκώ (ή Ουηκώ) και Ανιμάις.

Recent Posts

Τζάστιν Μπίμπερ: Η τρυφερή βόλτα με τον δύο ετών γιο του – Χέρι χέρι με τον μικρό Τζακ

  Μια σπάνια και ιδιαίτερα τρυφερή στιγμή με τον δύο ετών γιο του μοιράστηκε ο…

Τάιλερ Πέρι: Μετακομίζει στο Πουέρτο Ρίκο με τον 11χρονο γιο του – «Θέλω να κάνω ένα βήμα πίσω»

  Μια σημαντική αλλαγή στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή ετοιμάζεται να κάνει ο Τάιλερ…

Αφροδίτη Μάνου για Γιώργο Μαζωνάκη: «Ο τελευταίος που μπορείς να κατηγορήσεις για την κατάντια της πολιτισμικής μας ζωής»

Με νέα ανάρτηση επανήλθε η Αφροδίτη Μάνου στη συζήτηση που προκάλεσε η προηγούμενη τοποθέτησή της…

Απώλεια βάρους: Οι καθημερινές συνήθειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Η απώλεια βάρους δεν χρειάζεται να ξεκινά με ακραίες δίαιτες ή εξαντλητικές προπονήσεις. Μικρές και…

Βραζιλία: Διπλασιάστηκαν οι δολοφονίες υπερασπιστών του περιβάλλοντος το 2025

Ανησυχητική αύξηση καταγράφηκε το 2025 στις δολοφονίες ανθρώπων που υπερασπίζονται το περιβάλλον και τα δικαιώματα…