Categories: Ελλάδα

Επιπλέον 6.000 θέσεις εργασίας σε πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 έως 74 ετών της ΔΥΠΑ

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες

Ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025 οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων φορέων για 6.000 νέες θέσεις εργασίας, μέσω του επιτυχημένου προγράμματος απασχόλησης ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω, της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης της ΔΥΠΑ για τη στήριξη των ανέργων της πληθυσμιακής ομάδας που αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια ένταξης και επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φορείς από ένα ευρύ φάσμα της δημόσιας διοίκησης, όπως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Δήμους, Περιφέρειες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, καθώς και επιχειρήσεις και οργανισμούς της κεντρικής διοίκησης, των Δήμων και των Περιφερειών.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, έως τα 750 ευρώ μηνιαία.

Μετά την κάλυψη των 26.500 θέσεων, που είχαν διατεθεί αρχικά, το πρόγραμμα επεκτείνεται, φτάνοντας τις 32.500 θέσεις σε όλη την επικράτεια.

Ο προϋπολογισμός των νέων θέσεων εργασίας ανέρχεται σε 108 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά οι δαπάνες για το πρόγραμμα προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 750 εκατ. ευρώ.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι τα παρακάτω:

– Δυνητικοί ωφελούμενοι είναι όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι 55 ετών και άνω.

– Με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, όσοι πληρούν το ηλικιακό όριο, μπορούν να συμπληρώσουν τις ημέρες ασφάλισης που απαιτούνται για τη συνταξιοδότησή τους.

– Οι δικαιούχοι φορείς μπορούν να αιτηθούν κατ’ ανώτατο όριο πλήθος θέσεων ίσο έως το 15% του μόνιμου προσωπικού τους, διασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή, όσο το δυνατόν, περισσότερων φορέων.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Recent Posts

Ρίντλεϊ Σκοτ για Μάργκαρετ Κουάλεϊ: «Είναι φοβερή τύπισσα και ξεκαρδιστική – Έχει προσωπικότητα»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Ρίντλεϊ Σκοτ για τη Μάργκαρετ Κουάλεϊ, αποκαλύπτοντας πως η…

Βαλέρια Χοψονίδου: Μοιράστηκε νέες φωτογραφίες από τη βάπτιση του γιου της – Οι τρυφερές στιγμές

Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τη βάπτιση του γιου της, η Βαλέρια Χοψονίδου επέστρεψε σε εκείνη…

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Στο νοσοκομείο με ορό στο χέρι – Τι συνέβη

Ανησυχία προκάλεσε στους διαδικτυακούς της φίλους η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου, η οποία το πρωί της Παρασκευής…

Ρόμπι Γουίλιαμς: «Χάνω τα μαλλιά μου και σκέφτομαι να βάλω περουκίνι»

Την ανησυχία του για την απώλεια των μαλλιών του εξέφρασε ο Ρόμπι Γουίλιαμς, αποκαλύπτοντας πως…

Miss USA 2026: Η Justus Kelley γράφει ιστορία – Η πρώτη μητέρα και παντρεμένη γυναίκα που κερδίζει το στέμμα

Η 31χρονη εκπρόσωπος της Βιρτζίνιας κατέκτησε τον τίτλο στον 75ο διαγωνισμό Miss USA, σε μια…

28 Αυγούστου: Τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την Ιστορία

Η 28η Αυγούστου έχει συνδεθεί με σημαντικά γεγονότα στην Ελλάδα και τον κόσμο, από ιστορικές…