Σπαρακτική η δορυφορική φωτογραφία του Copernicus
Η καταστροφική πυρκαγιά έκαψε μεγάλο μέρος του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ η δορυφορική εικόνα αποτυπώνει με δραματικό τρόπο το μέγεθος της ζημιάς.
Σχεδόν 70.000 στρέμματα επηρεάστηκαν από την τεράστια φωτιά που σάρωσε στο πέρασμά της την Χίο, τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με την εκτίμηση της υπηρεσίας Rapid Mapping του ευρωπαϊκού προγράμματος παρακολούθησης του περιβάλλοντος Copernicus.
Οι κάτοικοι της Χίου αναφέρουν πως η καταστροφή είναι τεράστια. Η φωτιά άφησε στο πέρασμά της στάχτες και αποκαΐδια. Κτηνοτρόφοι ή αγρότες δεν ξέρουν τι θα κάνουν από εδώ και πέρα μιας και το πύρινο μέτωπο ισοπέδωσε δουλειά και περιουσίες που χρειάστηκαν μια ζωή για να χτιστούν.
Συγκεκριμένα, 69.089 στρέμματα επηρεάστηκαν από τη φωτιά που εκδηλώθηκε στη βορειοδυτική Χίο μεταξύ 12 και 15 Αυγούστου.
Στον δορυφορικό χάρτη που εκδόθηκε φαίνονται με κίτρινες αποχρώσεις όλες οι περιοχές που επηρεάστηκαν. Οι καταστροφές του πύρινου μετώπου είναι τεράστιες.
Τα νούμερα αυτά δεν αποτελούν εκτάσεις καμένων εκτάσεων, αλλά των επιφανειών στις οποίες εξαπλώθηκαν τα περιστατικά των πυρκαγιών.
Για την εκτίμηση των καμένων εκτάσεων αναμένεται η συλλογή και επεξεργασία δορυφορικών δεδομένων υψηλής ανάλυσης, μέσω της οποίας θα αποτυπωθεί με ακρίβεια η έκταση των περιοχών που έχουν καεί και η τυχόν παρουσία άκαυτων νησίδων που δεν μπορούν να εκτιμηθούν με τα θερμά σημεία.
Δείτε video Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το…
Για μια απαιτητική προσωπική εμπειρία μίλησε η Σιένα Μίλερ, περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν…
Έντονες συζητήσεις προκάλεσε ο τρόπος διεξαγωγής της ψηφοφορίας στη Eurovision το 2022, οδηγώντας τους διοργανωτές…
Μια ιδιαίτερα προσωπική αποκάλυψη έκανε ο Drake μέσα από το νέο του τραγούδι, αναφερόμενος στη…
Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Λαζάρ, ενός σκύλου που είχε γίνει γνωστός…
Με πιο ανάλαφρη διάθεση και καλοκαιρινό στιλ εμφανίστηκε η Ελένη Μενεγάκη, παρουσιάζοντας τη «θερινή εκδοχή»…