Categories: Uncategorized

Η κυβέρνηση παίρνει πίσω €430 εκατ. από τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Με τη… μισή χαρά θα μείνουν τελικά εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που πήραν αναδρομικά τα ποσά από τις παράνομες περικοπές των αποδοχών τους. Με το ένα χέρι τους τα έδωσε το κράτος και το άλλο τους παίρνει πίσω το 55%! Και όχι μόνο αυτό. Πρόκειται για τα περίφημα αναδρομικά που αφορούν στις περικοπές που έγιναν το 11μηνο διάστημα 6/2015 έως 5/2016.

Ενώ λοιπόν το κράτος τους επέβαλε παράνομες και αντισυνταγματικές περικοπές τώρα ψάχνει και να τους φορολογήσει για τα αναδρομικά που τους επέστρεψε άτοκα, χωρίς δηλαδή το επιπλέον 6% της καθυστέρησης. Υποβάλει δε υπερήλικες φορολογούμενους –εάν βρίσκονται ακόμη εν ζωή– στο μαρτύριο των απανωτών τροποιητικών δηλώσεων και απειλεί με πρόστιμα ακόμα και… τους κληρονόμους τους!

Η κυβέρνηση αποφάσισε το 2020 να επιστρέψει μόνο τις περικοπές στην κύρια σύνταξη των συγκεκριμένων νόμων και να αφήσει απέξω δώρα κύριων και επικουρικών καθώς και τις περικοπές στην επικουρική. Τα αναδρομικά, ως γνωστόν, δόθηκαν αφορολόγητα στους δικαιούχους. Δεν έγινε δηλαδή καμία παρακράτηση φόρου την ώρα της εκταμίευσης.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Recent Posts

Κιτ Χάρινγκτον: «Ο Gilderoy Lockhart είναι ένας από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες»

Ο Κιτ Χάρινγκτον μίλησε για τη συμμετοχή του στη νέα σειρά «Harry Potter» του HBO,…

Μαντόνα: Οι τρυφερές ευχές στις δίδυμες κόρες της για τα 14α γενέθλιά τους

Με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό μήνυμα θέλησε η Μαντόνα να ευχηθεί στις δίδυμες κόρες της για…

Τέιλορ Σουίφτ για την αρνητική κριτική: «Μου αρέσει να κοροϊδεύω όσους με κοροϊδεύουν»

Τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα αρνητικά σχόλια και την κριτική μίλησε η Τέιλορ…

Τρέξιμο και ψυχική υγεία: Πώς η άσκηση μπορεί να βοηθήσει απέναντι στην κατάθλιψη

Το τρέξιμο και η συστηματική σωματική άσκηση συνδέονται ολοένα και περισσότερο με την καλύτερη ψυχική…

Ζέτα Δούκα: Η δροσερή βουτιά στον καταρράκτη Παλαιοκαρυάς και η δοκιμή στην τοξοβολία

Μια ξεχωριστή εξόρμηση στην Παλαιοκαρυά έκανε η Ζέτα Δούκα, συνδυάζοντας τη φύση και την περιπέτεια.…

Νίκος Πολυδερόπουλος και Βαλάσια Συμιακού: Βόλτα στα Ματογιάννια με το μωρό τους

Στα Ματογιάννια της Μυκόνου απαθανατίστηκαν ο Νίκος Πολυδερόπουλος και η Βαλάσια Συμιακού, απολαμβάνοντας μια χαλαρή…