Η υποβοηθούμενη αυτοκτονία πρόκειται να τεθεί σύντομα ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου ως νόμιμο δικαίωμα
Αυτό το μήνα οι Βρετανοί νομοθέτες θα κληθούν να εξετάσουν προτάσεις σχετικά με την εθελούσια υποβοηθούμενη αυτοκτονία ώστε να δώσουν στους ανίατα άρρωστους ανθρώπους το δικαίωμα να τερματίσουν τη ζωή τους.
Τα σχέδια, τα οποία ισχύουν στην Αγγλία και την Ουαλία, θα τεθούν ενώπιον του κοινοβουλίου σε νομοσχέδιο που θα υποβάλει η βουλευτής των Εργατικών Κίμ Λίντμπιτερ.
Μιλώντας στο BBC, η Leadbeater δήλωσε ότι «ήρθε η ώρα» να συζητηθεί η υποβοήθηση του θανάτου, αφού οι βουλευτές απέρριψαν μια παρόμοια μεταρρύθμιση το 2015.
Ο Κιρ Στάρμερ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ήταν «προσωπικά δεσμευμένος» για την αλλαγή του νόμου και δεσμεύτηκε, αφού έγινε πρωθυπουργός, ότι θα δώσει χρόνο για να συζητηθεί.
Οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά αναμένεται να ακολουθήσει το περίγραμμα ενός νομοσχεδίου που εισήχθη στη Βουλή των Λόρδων από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Τσάρλι Φάλκονερ, το οποίο θα επιτρέπει σε ενήλικες που νοσούν σε τελικό στάδιο και έχουν έξι μήνες ζωής ή λιγότερους, να λαμβάνουν ιατρική βοήθεια για να τερματίσουν τη ζωή τους.
Η παροχή βοήθειας στην αυτοκτονία είναι επί του παρόντος παράνομη στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία και επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 14 ετών.
Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com