Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Οι φούρνοι δουλεύουν όλη τη νύχτα ώστε το πρωί να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση η οποία πολλές φορές δημιουργεί ουρές στα αρτοποιεία καθώς πολλοί θέλουν να την προμηθευτούν ζεστή για το πρωϊνό της ημέρας που συνοδεύεται από Σαρακοστιανά εδέσματα.
Σε έναν από τους πιο ξακουστούς φούρνους της Αθήνας για τη λαγάνα του – και όχι μόνο – η ουρά που έχει σχηματιστεί από νωρίς το πρωί είναι εντυπωσιακή.
Οι αρτοποιοί της γειτονιάς πιστοί στις παραδόσεις μας παρασκευάζουν την Καθαρά Δευτέρα τη λαγάνα συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση του εθίμου, ώστε οι νέες γενεές να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, να μυρίσουν και να γευτούν τη Σαρακοστή γιατί οι Σαρακοστιανές μυρωδιές είναι έμμεσοι φορείς μιας βαθιάς πνευματικότητας.
Στον Πειραιά ξεκίνησε η διαδικασία αποξήλωσης του δικτύου τρόλεϊ, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στην αστική συγκοινωνία…
Στην Εύβοια σημειώθηκε ένα σπάνιο περιστατικό, όταν ψαράς κατάφερε να πιάσει στα δίχτυα του έναν…
Ο «Ωμέγα Εμποδιστής» βάζει προσωρινό φρένο στην κακοκαιρία Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Μαρουσάκη, τα…
Η Κέιτι Πέρι και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό μοιράστηκαν για πρώτη φορά στο Instagram…
Σε πρόσφατες δηλώσεις της, η Shaya αναφέρθηκε στο αναπάντεχο και άδοξο τέλος των Hi-5, τονίζοντας…
Οκτώ σημεία της Αττικής επιλέχθηκαν για την πιλοτική τοποθέτηση καμερών μέχρι το τέλος του έτους,…