Categories: Uncategorized

Κορωνοϊός: Στα 1.514 τα νέα – 41 θάνατοι – 674 διασωληνωμένοι

Σε σύνολο 18.058 τεστ – Συνεχίστηκε η αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων – Στους 7.462 συνολικά οι θάνατοι από την Covid – Η γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων

Την έκθεση με τον αριθμό κρουσμάτων, τις ανθρώπινες απώλειες και τον αριθμό των διασωληνωμένων για το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων, αν και Σαββατοκύριακο, παρουσίασε μικρή -αλλά πάντος- αύξηση, καταγράφοντας νέο αρνητικό ρεκόρ.

Ο αριθμός των κρουσμάτων, σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, είναι σαφώς μειωμένος, ωστόσο είναι σε συνάρτηση με τον αριθμό των τεστ που έγιναν. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 18.058 τεστ, εκ των οποίων τα 7.593 ήταν μοριακά και τα υπόλοιπα 10.465 ήταν rapid.

Πιο αναλυτικά:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.514, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 237.125 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 68 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.757 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 41, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.462 θάνατοι. Το 95.9% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 674 (65.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.577 ασθενείς. Οι εισαγωγές1
νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 512 (ημερήσια μεταβολή -0.19%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 481 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Recent Posts

Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στη σχολή του στην Καβάλα – Οι συμπαίκτες του στο πλευρό του

Στην καθημερινότητά του στην Καβάλα προσπαθεί να επιστρέψει ο Σταύρος Φλώρος, ο οποίος έκανε ακόμη…

Ιρίνα Σάικ: Η σέξι εμφάνιση στο κόκκινο χαλί της Βενετίας – Πόζαρε με φόρεμα με ανοίγματα, ψηλές κάλτσες και σατέν γόβες

Το μοντέλο επέλεξε ένα εντυπωσιακό μαύρο φόρεμα Dolce & Gabbana με κορδόνια στα πλαϊνά και…

Γιάννης Λύρας: Διαζύγιο έναν χρόνο μετά τον γάμο στο Μπαλί – «Πάνω απ’ όλα για εμάς είναι το παιδί μας»

Ο πλαστικός χειρουργός και η δικηγόρος Παναγιώτα Δρασιούδη αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, έχοντας ως…

Μπέτυ Λιβανού: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον θάνατο του Γιώργου Πανουσόπουλου – Δείτε φωτογραφίες

Η ηθοποιός έδωσε το «παρών» στην επίσημη προβολή της ταινίας «Κόκορας» του Τάσου Γερακίνη, έξι…

Πενέλοπε Κρουζ – Χαβιέ Μπαρδέμ: Η κομψή εμφάνιση στη Βενετία και η αυθόρμητη κίνηση της ηθοποιού

Τα φώτα της 83ης Μόστρας της Βενετίας συγκέντρωσαν για ακόμη μία φορά πάνω τους την…

Αιμίλιος Χειλάκης για Αθηνά Μαξίμου: «Ονειρεύομαι να γεράσουμε μαζί σε ένα μέρος σαν τα Κύθηρα»

Ο ηθοποιός μίλησε για τη σχέση ζωής με τη σύζυγό του και αποκάλυψε πως ονειρεύεται…