Categories: Uncategorized

Κορωνοϊός: Στα 3.628 τα νέα κρούσματα – 344 οι διασωληνωμένοι, 22 θάνατοι

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 319 (92.73%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 25 (7.27%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι – 901 τα κρούσματα στην Αττική εκ των οποίων τα 203 στην Αθήνα – 373 στη Θεσσαλονίκη – Τριψήφια νούμερα σε Αχαΐα, Ρόδο, Λάρισα – Μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα  Αλεξανδρούπολης (99%) και Ξάνθης (86%)

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.628, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 587.964 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 206 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.404 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.691 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 344 (58.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 84.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 319 (92.73%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 25 (7.27%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.971 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 239 (ημερήσια μεταβολή +11.68%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 255 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 3.628 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 901 είναι στην Αττική. Ακολουθούν η Θεσσαλονίκη με 373 νέα κρούσματα, η Κρήτη με 196 νέες μολύνσεις, η Αχαΐα με 162, η Ρόδος με 113 και η Λάρισα με 112.

Αναλυτικά, τα κρούσματα στην Αττική, κατανέμονται ως εξής:

Ανατολική Αττική 140

Βόρειος τομέας Αθηνών 118

Δυτική Αττική 47

Δυτικός τομέας Αθηνών 148

Κεντρικός τομέας Αθηνών 203

Περιφερειακή Ενότητα Νήσων 35

Νότιος τομέας Αθηνών 100

Πειραιάς 110

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

Recent Posts

Αθηνά Οικονομάκου: Ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές στην Ιταλία με τον Μπρούνο Τσερέλα και τα παιδιά της

Στην Ιταλία περνά μέρος των καλοκαιρινών της διακοπών η Αθηνά Οικονομάκου, έχοντας στο πλευρό της…

Ζενεβιέβ Μαζαρί – Βασίλης Καρύδης: 11 χρόνια γάμου – «Αυτό που κάποτε ονειρευόμασταν, τώρα το γιορτάζουμε»

Έντεκα χρόνια κοινής ζωής συμπλήρωσαν η Ζενεβιέβ Μαζαρί και ο Βασίλης Καρύδης, με το ζευγάρι…

Δώρα Παντέλη: Ξέγνοιαστη οικογενειακή βόλτα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Μια όμορφη οικογενειακή εξόρμηση στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο πραγματοποίησε η Δώρα Παντέλη, έχοντας στο πλευρό…

Κιμ Καρντάσιαν – Λιούις Χάμιλτον: Η τρυφερή αγκαλιά στο ηλιοβασίλεμα

Τρυφερά στιγμιότυπα με τον Λιούις Χάμιλτον μοιράστηκε η Κιμ Καρντάσιαν, αποκαλύπτοντας μια πιο προσωπική πλευρά…

Πάρις Χίλτον: Το συγκινητικό «αντίο» στη Χέιντεν Πανετιέρ – «Θα σε αγαπώ για πάντα»

Με λόγια γεμάτα συγκίνηση αποχαιρέτησε η Πάρις Χίλτον τη Χέιντεν Πανετιέρ, μετά την είδηση του…

Κέλι Όσμπορν: Το μήνυμα από τις διακοπές της – «Ένα διάλειμμα δεν σημαίνει ότι χάνεις τον χρόνο σου»

  Μια διαφορετική ματιά στην έννοια της ξεκούρασης μοιράστηκε η Κέλι Όσμπορν με τους διαδικτυακούς…