Categories: Κόσμος

Ο Τραμπ «πετσοκόβει» κρατικές συμβάσεις με το Χάρβαρντ ύψους 100 εκατ. δολαρίων

 

Αιτία της κόντρας, η «θεσμοθετημένη ανοχή στον αντισημιτισμό» και οι κινητοποιήσεις υπέρ των Παλαιστινίων που έλαβαν χώρα στα campus

Το σχοινί στα άκρα τραβά ο Ντόναλντ Τραμπ, κλιμακώνοντας τις πιέσεις του προς τα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως το Χάρβαρντ, επανεξετάζοντας τις συμβάσεις του με δημόσιες υπηρεσίες.

Λίγα 24ωρα μετά το «μπλόκο» στους ξένους φοιτητές που θέλουν να φοιτήσουν στο Χάρβαρντ, η κυβέρνηση Τραμπ είναι έτοιμη τώρα να δώσει εντολή να προχωρήσουν στην ακύρωση συμβάσεων συνολικού ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ- το τελευταίο καρφί κατά της σχολής, καθώς αρνείται να υποκύψει στο μπαράζ πολιτικών απαιτήσεων του Λευκού Οίκου, εν μέσω μιας ευρύτερης πολιτικά φορτισμένης επίθεσης στα αμερικανικά κολέγια.

Αιτία, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η «θεσμοθετημένη ανοχή στον αντισημιτισμό» και οι κινητοποιήσεις υπέρ των Παλαιστινίων που έλαβαν χώρα στα campus.

Οι περικοπές αυτές έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες ομοσπονδιακές περικοπές ύψους 2,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Χάρβαρντ.

Το πανεπιστήμιο κοντά στη Βοστώνη έχει αρνηθεί σε γενικές γραμμές πολλές κυβερνητικές απαιτήσεις, μεταξύ άλλων να παραδώσει το σύνολο των αρχείων συμπεριφοράς των αλλοδαπών φοιτητών και να επιτρέψει ελέγχους για να επιβεβαιωθεί ότι έχει επεκτείνει την «ποικιλομορφία απόψεων» στην πανεπιστημιούπολη.

«Το Πανεπιστήμιο δεν θα εγκαταλείψει την ανεξαρτησία του ούτε θα παραιτηθεί από τα συνταγματικά του δικαιώματα», έγραψε τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος του Χάρβαρντ, Alan Garber.

Αν τα χάσατε
Το παλαιότερο και πλουσιότερο πανεπιστήμιο της χώρας, το Χάρβαρντ μήνυσε την κυβέρνηση Τραμπ τον περασμένο μήνα για το πάγωμα ομοσπονδιακών επιχορηγήσεων και συμβάσεων ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Τραμπ απείλησε επιπλέον να κόψει άλλα 3 δισεκατομμύρια δολάρια από την ομοσπονδιακή επιχορήγηση του Χάρβαρντ και να του αφαιρέσει το αφορολόγητο καθεστώς του.

Recent Posts

Καλοκαιρινή μόδα 2026: Οι τάσεις που κυριαρχούν και επιστρέφουν δυναμικά

  Το φετινό καλοκαίρι στη μόδα χαρακτηρίζεται από την ανάγκη για άνεση αλλά και έντονη…

Τρέξιμο: Τα σημαντικά οφέλη για την υγεία και το σώμα

Το τρέξιμο είναι μία από τις πιο απλές αλλά και πιο αποτελεσματικές μορφές άσκησης για…

Ζιζέλ Μπούντχεν: Ρομαντική βόλτα με ποδήλατα στη Βραζιλία μαζί με τον σύντροφό της – Δείτε φωτογραφίες

Ξέγνοιαστες στιγμές στη Βραζιλία απολαμβάνει η Ζιζέλ Μπούντχεν, η οποία απαθανατίστηκε σε μια χαλαρή βόλτα…

Μπορεί η αδιαθεσία να οφείλεται στο κλιματιστικό; Τι εξηγούν οι μικροβιολόγοι

Πώς μπορεί να επηρεάσει την υγεία η χρήση του κλιματιστικού – Τα συμπτώματα που χρειάζονται…

«Τουρισμός για Όλους»: Ανοίγει τον Αύγουστο το νέο πρόγραμμα – Επιδότηση έως 600 ευρώ για διακοπές

Τον Αύγουστο αναμένεται να ανοίξει η νέα δράση «Τουρισμός για Όλους», δίνοντας τη δυνατότητα σε…

Καύσωνας: Τι πρέπει να προσέχουν όσοι λαμβάνουν φάρμακα για διαβήτη και παχυσαρκία

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσουν την υγεία των ασθενών – Συστάσεις για σωστή διαχείριση…