Categories: Ελλάδα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0: Με βολίδα Μουζακίτη στο 90+4′ στα ημιτελικά οι Πειραιώτες – Δείτε το γκολ


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0: Με βολίδα Μουζακίτη στο 90+4′ στα ημιτελικά οι Πειραιώτες – Δείτε το γκολ

Με βολίδα Μουζακίτη στο 90’+4′ ο Ολυμπιακός 1-0 τον Παναθηναϊκό

Το απίστευτο γκολ του Χρήστου Μουζακίτη στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με τρομερό βολέ στην κίνηση, χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού στον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κι έστειλε τους «ερυθρόλευκους» στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Σε ένα πολύ δυνατό ντέρμπι «αιωνίων», ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ της νίκης και της πρόκρισης στο φινάλε, ενώ τρία λεπτά νωρίτερα είχε χάσει πέναλτι με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα στο 10ο λεπτό, όταν από πάσα του Όρτα, ο Τσικίνιο βρέθηκε στην περιοχή από πλάγια αριστερά και σούταρε μετά από ένα κοντρόλ, με την μπάλα να φεύγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Λοντίγκιν.

Στο 14’ από κόρνερ του Ολυμπιακού η μπάλα πέρασε από όλους, έφτασε στον Ελ Κααμπί που δεν έκανε καλό κοντρόλ, δίνοντας την ευκαιρία στον Λοντίγκιν να μπλοκάρει, ενώ στο 18’ από γρήγορη αντεπίθεση των «πράσινων» το γύρισμα του Βαγιαννίδη δεν βρήκε τον Ιωαννίδη που είχε πάρει θέση στην περιοχή των Πειραιωτών.

Στο 30’ ξανά από συνεργασία των Τετέ και Βαγιαννίδη, ο δεξιός μπακ των «πράσινων» γύρισε την μπάλα προς τη μικρή περιοχή, αλλά πέρασε απ’ όλους, ενώ στο 36’ από κακό διώξιμο του Πασχαλάκη, ο Ουναΐ από πολύ μακριά πλάσαρε με τη μία πάνω απ’ τα δοκάρια.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο Ιωαννίδης συνεργάστηκε ωραία με τον Τετέ και πάτησε στην περιοχή, γυρίζοντας την μπάλα, όμως η άμυνα του Ολυμπιακού έδιωξε έγκαιρα και μακριά απ’ τη μικρή περιοχή του Πασχαλάκη.

Στο 48’ ο Όρτα έβγαλε μια γλυκιά σέντρα από αριστερά, ο Ελ Κααμπί μπήκε στην τροχιά της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λοντίγκιν που μπλόκαρε σταθερά.

Στο 52’ από εξαιρετική πάσα του Τετέ στο χώρο ο Πελίστρι έφυγε στο τετ-α-τετ, αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ κι έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Ολυμπιακού να αποκρούσουν.

Ένα λεπτό μετά από πολύ ωραία κυκλοφορία του Ολυμπιακού, ο Όρτα σούταρε με τη μία, ο Λοντίγκιν απέκρουσε στη γωνία του κι ο Ελ Κααμπί σκόραρε, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 72’ από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ροντινέι από τα αριστερά η μπάλα πέρασε απ’ όλους κι ο Λοντίγκιν έδιωξε με τις γροθιές του πλάγια σε μία πολύ δύσκολη επέμβαση, ενώ στο 76’ ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το γκολ όταν από μπαλιά στο χώρο, ο Μαρτίνς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Ίνγκασον πρόλαβε έδιωξε σε κόρνερ με υπερένταση.

Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Κωστούλας πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα παράλληλα κι απομάκρυναν οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού, ενώ στο 89’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε μονομαχία του Μπιανκόν με τον Βαγιαννίδη, με τον Ισπανό διαιτητή Μουνουέρα να πηγαίνει και σε on field review δείχνοντας την εσχάτη των ποινών.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση στο 90’+1’, ο Λοντίγκιν έπεσε στην άλλη γωνία, όμως η εκτέλεση του Μαροκινού χτύπησε στο δοκάρι κι απομακρύνθηκε.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τζούριτσιτς έκανε τρομερή ενέργεια απ’ τα αριστερά πέρασε δύο παίκτες, όμως ο πλασέ του από πλάγια θέση πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ της πρόκρισης, όταν από κακή απομάκρυνση της μπάλας απ’ την άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Μουζακίτης με καταπληκτικό βολέ στην κίνηση έκανε το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους» χαρίζοντάς τους τη νίκη και το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Διαιτητής: Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα (Ισπανία)
Κίτρινες: 45’ Ορτέγα, 86’ Κάρμο – 51’ Μαξίμοβιτς, 71’ Βαγιαννίδης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος (46’ Μπιανκόν), Κάρμο, Ορτέγα, Μουζακίτης, Έσε, Τσικίνιο (72’ Βέλντε), Όρτα (54’ Κωστούλας), Μαρτίνς, Ελ Κααμπί.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρουί Βιτόρια): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Πάλμερ-Μπράουν, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Μαξίμοβιτς (65’ Σιώπης), Ουναΐ (74’ Μπακασέτας), Τετέ (85’ Μαντσίνι), Πελίστρι (64’ λ.τρ. Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης (74’ Σφιντέρσκι).

Recent Posts

«Markos by Night»: Ο Μάρκος Σεφερλής υποδέχεται το «Άλλος για Survivor» στο νέο επεισόδιο του MEGA

Όταν η καθημερινότητα γίνεται στίβος μάχης, η μόνη «σανίδα σωτηρίας» είναι το χιούμορ! Το «Markos…

Γυμναστική και κατάθλιψη: Πώς το τρέξιμο μπορεί να βοηθήσει

Η κατάθλιψη επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, επηρεάζοντας την ψυχική υγεία, την ενέργεια…

Μπραντ Πιτ και Ινές ντε Ραμόν: Νέα κοινή φωτογραφία στο Instagram επιβεβαιώνει τη σχέση τους

Μια ακόμη δημόσια εμφάνιση, αυτή τη φορά μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πραγματοποίησαν ο…

Νατάσα Θεοδωρίδου: Συγκίνησε ερμηνεύοντας τη «Καμία Φορά» της Μαρινέλλας – «Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο»

Μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή χάρισε η Νατάσα Θεοδωρίδου, όταν ερμήνευσε το τραγούδι «Καμία Φορά»…

Φιλαρέτη Κομνηνού: Η καλοκαιρινή φωτογραφία σε αιώρα και το μήνυμα προς τους διαδικτυακούς φίλους της

Με καλοκαιρινή διάθεση και στιγμές χαλάρωσης επέλεξε να επικοινωνήσει με τους ακολούθους της η Φιλαρέτη…

Άνταμ Λεβίν: Η τρυφερή στιγμή που φίλησε την 9χρονη κόρη του πάνω στη σκηνή

Μια συγκινητική οικογενειακή στιγμή χάρισε ο Άνταμ Λεβίν κατά τη διάρκεια συναυλίας του, όταν διέκοψε…