Οι τρεις ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας ταξίδεψαν με τρένο από την Πολωνία για την Ουκρανία, όπου θα έχουν συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Χρειάστηκαν εβδομάδες για να οργανωθεί η επίσκεψη των τριών ευρωπαίων ηγετών, με τους ίδιους να επιχειρούν να ξεπεράσουν την κριτική εντός της Ουκρανίας σχετικά με τις ενέργειές τους ως προς τον πόλεμο.
Δείτε βίντεο από την άφιξη των τριών ηγετών στην Ουκρανία υπό έντονη στρατιωτική παρουσία:
#Macron, #Scholz and #Draghi are already in #Kyiv. pic.twitter.com/pBO0hn8a9s
— NEXTA (@nexta_tv) June 16, 2022
Το Ρόιτερς σημειώνει πως το Κίεβο έχει ασκήσει κριτική εις βάρος της Γαλλίας, της Γερμανίας και σε μικρότερο βαθμό της Ιταλίας για αδυναμία να ενεργήσουν υπέρ της Ουκρανίας και τις έχει κατηγορήσει ότι καθυστέρησαν τις παραδόσεις όπλων και ότι προέταξαν την προσωπική τους ευημερία αντί της ελευθερίας και της ασφάλειας της Ουκρανίας.
⚡️French presidential office: Macron, Draghi, Scholz arrive in Kyiv by train.
Photos of French President Emmanuel Macron, Italian Prime Minister Mario Draghi, and German Chancellor Olaf Scholz on the train were published by Italian publications La Repubblica and RaiNews.
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) June 16, 2022
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες επιβιβάστηκαν σε ειδικό τρένο στην Πολωνία σήμερα το πρωί στο Κίεβο της Ουκρανίας, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο ZDF και την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία των τριών ανδρών μέσα από το τρένο.
#Breaking French President Macron, German Chancellor Scholz and Italian PM Draghi are on their way to #Ukraine pic.twitter.com/BeSPkDSsNn
— Michael A. Horowitz (@michaelh992) June 16, 2022
Τις προηγούενες ημέρες, ο Γάλλος πρόεδρος υιοθέτησε μια πιο σκληρή γραμμή απέναντι στη Ρωσία, επιδιώκοντας να κατευνάσει τις ανησυχίες στην Ουκρανία και σε ορισμένους Ευρωπαίους συμμάχους σχετικά με τη διφορούμενη στάση του απέναντι στη Μόσχα.
Όσον αφορά στον Σολτς, ενίσχυση της βοήθειας από τη Γερμανία είχε ζητήσει το Κίεβο, ενώ ο Μάριο Ντράγκι – από την πλευρά – είχε προτείνει σχέδιο ειρήνης που τελικά απορρήφθηκε από τη Μόσχα.