Categories: Κόσμος

Ουκρανικά drones στόχευσαν τη Μόσχα: Πάνω από 390 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην ευρύτερη περιοχή – Δείτε βίντεο

Μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την έναρξη του πολέμου ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές, υποστηρίζοντας ότι περισσότερα από 390 ουκρανικά drones κατευθύνθηκαν προς την περιφέρεια της Μόσχας μέσα σε λίγες ώρες.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Protothema.gr on Google

Η περιφέρεια της Μόσχας έγινε στόχος κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς Τρίτη 390 και πλέον μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σπίτια, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, ενώ σε μερικές ώρες ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναμένεται στον Λευκό Οίκο, για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει περαιτέρω αμερικανική υποστήριξη από τον ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

«Πάνω από 390 drones που κατευθύνονταν στην περιφέρεια της Μόσχας» κατά την πλειονότητά τους «εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνας» σε απόσταση από την πρωτεύουσα της Ρωσίας, σημείωσε ο δήμαρχος Σεργκέι Σαμπιάνιν μέσω Telegram. Διευκρίνισε πως «81 drones καταστράφηκαν καθώς προσέγγιζαν» στην μεγαλούπολη.

Ο περιφερειάρχης Μόσχας Αντρέι Βαραμπιόφ αναφέρθηκε σε ζημιές σε ακίνητα και σπίτια, χωρίς πάντως να κάνει λόγο για θύματα μέχρι στιγμής.

Recent Posts

Συντάξεις Αυγούστου 2026: Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές για 2,6 εκατομμύρια δικαιούχους

Αρχίζει σήμερα η καταβολή των συντάξεων Αυγούστου 2026, με το πρώτο κύμα πληρωμών να αφορά…

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος – Στην Ουρανούπολη το επίκεντρο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή του Αγίου Όρους, με…

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Η απρόσμενη συνάντηση με τον Μάικλ Τζόρνταν στην Ίμπιζα

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ στις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ίμπιζα. Ο πρώην…

Γιώργος Κακοσαίος: «Είχα πρόβλημα με τη φωνή μου, αλλά τελικά ήταν ψυχολογικό»

Μια προσωπική εξομολόγηση έκανε ο Γιώργος Κακοσαίος, αποκαλύπτοντας ότι πριν από έναν χρόνο αντιμετώπισε ένα…

Καρκίνος του Προστάτη: Η Τεχνητή Νοημοσύνη φέρνει νέα εποχή στη διάγνωση με τις Fusion βιοψίες

Μια νέα εποχή στη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη ανοίγει η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης,…

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Συνελήφθη 71χρονος που καταζητούνταν στο Περού για υπόθεση βιασμού ανήλικης

Στη σύλληψη ενός 71χρονου άνδρα προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς φέρεται…