Μέχρι την Πέμπτη (17 Ιουλίου) θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων όσων συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2025.
Μέχρι αύριο, Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025, θα είναι ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή μηχανογραφικού και παραλλήλου μηχανογραφικού δελτίου από τους υποψήφιους των γενικών λυκείων και επαγγελματικών λυκείων των πανελλαδικών 2025.
Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: michanografiko.it.minedu.gov.gr με τη χρήση του προσωπικού κωδικού τους, προκειμένου να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ) και παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ).
Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικού και παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου είναι αποκλειστική (έως τα μεσάνυχτα της 17ης Ιουλίου, ώρα 23:59) και μετά την παρέλευσή της, κανένα μηχανογραφικό δελτίο δε θα μπορεί να οριστικοποιηθεί, ούτε να αλλάξει ως προς τις προτιμήσεις των τμημάτων και τη σειρά αυτών.
Επιπλέον, προτείνεται στους υποψήφιους να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το υποβληθέν οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.
Δείτε εδώ οδηγίες και χρήσιμες πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων
Μετά τη διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών, θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής την Παρασκευή 25 Ιουλίου.
Σύμφωνα με τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα μέχρι στιγμής, δεν αναμένεται να υπάρξουν ιδιαίτερες μεταβολές στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Ειδικότερα, εκτιμάται ότι οι βάσεις θα κινηθούν καθοδικά στο 1ο και 3ο επιστημονικό πεδίο (Ανθρωπιστικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), με πτώση της τάξεως των 200 μορίων και 50-150 μορίων αντίστοιχα.
Όσον αφορά στο 2ο και στο 4ο επιστημονικό πεδίο (Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν ανοδικά, με άνοδο της τάξεως των 150-200 μορίων, με εξαίρεση τις ανταγωνιστικές σχολές του 2ου πεδίου, οι οποίες αναμένεται να σημειώσουν μεγαλύτερη άνοδο στις βάσεις εισαγωγής τους.
Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης μετά τη βύθιση του καταμαράν «Filo Jet» ανοιχτά της Κερύνειας,…
Η επιστροφή της Σάντρα Μπούλοκ και της Νικόλ Κίντμαν στο σύμπαν του «Practical Magic» μπορεί…
Μια διαφορετική πλευρά των καλοκαιρινών της διακοπών μοιράστηκε με τους followers της η Μπέλα Χαντίντ,…
Μια ξεχωριστή οικογενειακή στιγμή θέλησε να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς του φίλους ο Σάκης Κατσούλης,…
Την προσοχή των φωτογράφων συγκέντρωσαν στη Βενετία ο Μπρούκλιν Μπέκαμ και η Νίκολα Πελτζ, με…
Μια γλυκιά ματιά στην προσωπική της ζωή θέλησε να δώσει η Μαριάννα Πολυχρονίδη, δημοσιεύοντας στα…