Αντίστροφα μετρούν πλέον χιλιάδες υποψήφιοι για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, με τις πρώτες εξετάσεις για τα ΓΕΛ να ξεκινούν στις 29 Μαΐου και για τα ΕΠΑΛ μία ημέρα αργότερα. Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων για όλα τα μαθήματα.
Οι Πανελλήνιες 2026 μπαίνουν στην τελική ευθεία, με μαθητές και οικογένειες να προετοιμάζονται για τη σημαντικότερη εξεταστική διαδικασία της σχολικής χρονιάς. Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα εξεταστούν πρώτοι την Παρασκευή 29 Μαΐου στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, ενώ οι μαθητές των ΕΠΑΛ ξεκινούν το Σάββατο 30 Μαΐου με τα Νέα Ελληνικά.
Για τα ΓΕΛ, το πρόγραμμα συνεχίζεται στις 3 Ιουνίου με Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία, ενώ ακολουθούν στις 5 Ιουνίου τα Λατινικά, η Χημεία και η Πληροφορική. Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 9 Ιουνίου με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.
Αντίστοιχα, οι μαθητές των ΕΠΑΛ μετά τα Νέα Ελληνικά θα εξεταστούν στις 2 Ιουνίου στα Μαθηματικά (Άλγεβρα), ενώ από τις 4 έως και τις 15 Ιουνίου ακολουθούν τα μαθήματα ειδικότητας ανά τομέα.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας, οι εξετάσεις ξεκινούν καθημερινά στις 08:30 το πρωί και οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες έως τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης για κάθε μάθημα είναι τρεις ώρες.
Οι φετινές Πανελλαδικές αναμένεται να κρίνουν την εισαγωγή χιλιάδων υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την αγωνία να κορυφώνεται όσο πλησιάζει η πρώτη ημέρα των εξετάσεων.
Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε ο αποχαιρετισμός της Γωγώς Μαστροκώστα, με τον Τραϊανό Δέλλα να…
Σε βαρύ κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε η τελετή αποχαιρετισμού της Γωγώς Μαστροκώστα, με την οικογένεια και…
Σε μια ιδιαίτερα ανθρώπινη και ειλικρινή εξομολόγηση προχώρησε ο Τάσος Κωστής, μιλώντας για τη μοναξιά…
Η αναλυτική τηλεθέαση των δελτίων ειδήσεων της Τρίτης (26/5) (περισσότερα…)
Με χιούμορ αλλά και ειλικρίνεια μίλησε η Μαριάντα Πιερίδη για την προσωπική της ζωή και…
Η Ζόζεφιν μίλησε ανοιχτά για τη σχέση της με τον Νίνο, αποκαλύπτοντας πως η ζήλια…