Άνδρες του τμήματος Αλλοδαπών της Ασφάλειας και του Λιμεναρχείου Πάτρας, πρόλαβαν έναν 57χρονο ο οποίος ετοιμαζόταν να φύγει με το πλοίο της γραμμής για Ιταλία φορτωμένος με 299 αρχαία νομίσματα.
Στο πλαίσιο ελέγχου στον χώρο των αποσκευών το βράδυ της Δευτέρας, διαπιστώθηκε ότι ο 57χρονος που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί έκρυβε προσεκτικά μέσα στην ταξιδιωτική αποσκευή του 16 χρυσά, 92 αργυρά και 191 χάλκινα νομίσματα τα οποία χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα π.Χ. ως και την περίοδο της τουρκοκρατίας, χωρίς να διαθέτει τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα που θα νομιμοποιούσαν την κατοχή και την μεταφορά τους.
Τα πολύτιμα αρχαία νομίσματα κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, ενώ ο 57χρονος που εκτιμάται ότι σχεδίαζε να τα πουλήσει, πιθανότατα σε κάποιον συλλέκτη σε ευρωπαϊκή χώρα, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.
Πληροφορίες: protothema.gr
Η σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2026 έρχεται να ανανεώσει την γκαρνταρόμπα μας με φρέσκες ιδέες,…
Η σωστή γυμναστική και η ισορροπημένη διατροφή είναι οι δύο πυλώνες για έναν υγιεινό τρόπο…
Η Σακίρα προσέφερε μια αξέχαστη εμπειρία στους θαυμαστές της με μια δωρεάν συναυλία στην παραλία…
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη πρόβα του Ακύλα για τον διαγωνισμό Eurovision 2026, ο…
Με μια συγκινητική ανακοίνωση, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές…
Ο Γιάννης Βασιλώττος, ο οποίος κέρδισε την εκτίμηση του κοινού μέσα από τον ρόλο του…