Categories: Ελλάδα

Περισσότερες από 1.300 επιθεωρήσεις του Λιμενικού από τις αρχές Ιουνίου

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την πιστή εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, το Υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά σε εντατικούς ελέγχους σε σκάφη αναψυχής και μηχανοκίνητες λέμβους.

 

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι του Λιμενικού Σώματος σε χειριστές και εκμισθωτές μικρών μηχανοκίνητων σκαφών στις ελληνικές θάλασσες. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, από την 1η Ιουνίου έως τις 3 Αυγούστου 2025 πραγματοποιήθηκαν 1.310 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 238 παραβάσεις.

Οι επιχειρήσεις και έλεγχοι του Λιμενικού Σώματος εντάσσονται στο πλαίσιο της καθημερινής εποπτείας με στόχο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την αυστηρή εφαρμογή της εθνικής νομοθεσίας.

Οι πιο συχνές παραβάσεις σχετίζονται με την έλλειψη των απαιτούμενων εγγράφων (άδειες, πιστοποιητικά), τη μίσθωση χωρίς ιδιωτικό συμφωνητικό ή απόδειξη, τον ελλιπή χειρισμό στη θάλασσα και τη χρήση ταχύπλοου σκάφους χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας υπενθυμίζει σε πολίτες, χειριστές και εκμισθωτές την υποχρέωση συμμόρφωσης με το ισχύον νομικό πλαίσιο και τονίζει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για την ενίσχυση της ασφάλειας και της νομιμότητας στις ελληνικές θάλασσες.

Recent Posts

Στέλιος Παρλιάρος: «Θα επέστρεφα στην τηλεόραση με τη σωστή πρόταση»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην τηλεόραση άφησε ο Στέλιος Παρλιάρος, τονίζοντας πως όλα εξαρτώνται…

Μητέρα Antigoni Buxton: «Δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργη η συμμετοχή της στη Eurovision»

Με περηφάνια αλλά και απόλυτη σιγουριά μίλησε η μητέρα της Antigoni Buxton για τη συμμετοχή…

Μπλέικ Λάιβλι – Τζάστιν Μπαλντόνι: Σε αδιέξοδο ο εξωδικαστικός συμβιβασμός

Σε «ναυάγιο» φαίνεται να οδηγούνται οι προσπάθειες εξωδικαστικής επίλυσης της διαμάχης ανάμεσα στη Μπλέικ Λάιβλι…

Τριαντάφυλλος: Δεν έχει παιχτεί κανένα τραγούδι μου στο ραδιόφωνο, γίνονται επιτυχίες δια μαγείας από τον Θεό

Με αιχμηρό λόγο τοποθετήθηκε ο Τριαντάφυλλος για τη μουσική του πορεία και την προβολή των…

Γιάννης Αϊβάζης: Νέο διεθνές βήμα – Μένει στο Λονδίνο για τα γυρίσματα

Σε μια σημαντική επαγγελματική εξέλιξη προχώρησε ο Γιάννης Αϊβάζης, καθώς συμμετέχει σε ταινία διεθνούς παραγωγής,…

Μαρία Κωνσταντάρου: «Είμαι παρ’ ολίγον βιασθείσα – Με έριξε κάτω και πάλεψα»

Η Μαρία Κωνσταντάρου μιλάει ανοιχτά για μια σοκαριστική εμπειρία που βίωσε, αποκαλύπτοντας ότι παραλίγο να…