Πολυτεχνείο: «Σήκωσαν» εξοπλισμό 100.000 ευρώ σε μια νύχτα!

Άγνωστοι διέρρηξαν την πτέρυγα κλέβοντας εργαστηριακό εξοπλισμό και υπολογιστές αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, από γραφεία και εργαστήρια. Η λεία τους φαίνεται ότι ξεπερνά τα 100.000 ευρώ σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση.

Μία από τις μεγαλύτερες κλοπές στην ιστορία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στη νέα πτέρυγα της Σχολής Χημικών Μηχανικών, στην πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Άγνωστοι διέρρηξαν την πτέρυγα κλέβοντας εργαστηριακό εξοπλισμό και υπολογιστές αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, από γραφεία και εργαστήρια. Η λεία τους φαίνεται ότι ξεπερνά τα 100.000 ευρώ σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση.

Καθηγητές του ΕΜΠ που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», θεωρούν ότι οι ληστές γνώριζαν σε ποιους χώρους έπρεπε να «χτυπήσουν» και πού υπήρχε εξοπλισμός με μεγάλη αξία. Οι δράστες κατάφεραν να διαρρήξουν συνολικά 12 γραφεία και δύο εργαστήρια, με την χρήση τροχών, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς αφού η φύλαξη του ιδρύματος είναι μηδαμινή.

Χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό που «έκανε φτερά», πολλά πειράματα στο πλαίσιο εργασιών, μεταπτυχιακών προγραμμάτων και διδακτορικών διατριβών θα καθυστερήσουν για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Ανεπανόρθωτο πλήγμα
Η καθηγήτρια του ΕΜΠ κ. Μαρία Κουή χαρακτήρισε την κλοπή ανεπανόρθωτο το πλήγμα χωρίς δυνατότητα αντιστροφής.

«Είμαστε αναγκασμένοι να διακόψουμε μαθήματα, εργαστήρια, ερευνητικά προγράμματα και να αποδεσμεύσουμε υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Δεν υπάρχει τρόπος αναπλήρωσης του εξοπλισμού, ο οποίος να σημειωθεί αποκτήθηκε αποκλειστικά από ευρωπαϊκά προγράμματα, τα τελευταία δέκα έτη… ίσως η συγκεκριμένη κλοπή να αποτελεί τη μεγαλύτερη παραβίαση του ασύλου και της ελευθερίας διακίνησης των ιδεών με αρνητικές συνέπειες για τους φοιτητές μας» ανέφερε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο ΕΜΠ, είναι και το γεγονός πως το βιβλιοπωλείο και το μηχάνημα ανάληψης χρημάτων που λειτουργούσαν εντός του χώρου, έχουν από καιρό κλείσει καθώς γίνονταν συχνά στόχος κλεφτών.

Recent Posts

Ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας για τον Γρηγορόπουλο

Έντονα επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας κατά την πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.…

Ανείπωτη τραγωδία: Ο πατέρας του 2χρονου μιλά για τη φονική επίθεση από το πίτμπουλ της οικογένειας

Μέσα σε κλίμα ανείπωτου πόνου, ο πατέρας του μόλις 2 ετών παιδιού που έχασε τη…

8 tips που θα σε βοηθήσουν να την παλέψεις με το κρύο αυτές τις ημέρες!

Κάτι τέτοιες μέρες, που με το που ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού σου νιώθεις τα…

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Το πρόγραμμα πληρωμών από 8 έως 12 Δεκεμβρίου

Το e-ΕΦΚΑ και η ΔΥΠΑ ανακοινώνουν το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών για την εβδομάδα 8–12 Δεκεμβρίου.…

Η Μαρία Αναστασοπούλου για την κατάψυξη ωαρίων: «Έκανα την ένεση μόνη μου»

Η Μαρία Αναστασοπούλου μίλησε ανοιχτά για την προσωπική της εμπειρία με την κατάψυξη ωαρίων, αποκαλύπτοντας…

Δώρο Χριστουγέννων 2025: Καταβάλλεται νωρίτερα φέτος – Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον υπολογισμό του

Το Δώρο Χριστουγέννων για το 2025 αναμένεται να καταβληθεί νωρίτερα από τις συνήθεις ημερομηνίες, προσφέροντας…