Categories: Ελλάδα

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 2500 εποχικών πυροσβεστών

Η σύμβαση θα διαρκεί έως την 30η Νοεμβρίου κάθε έτους με δυνατότητα επαναπρόσληψης έως πέντε συνεχείς αντιπυρικές περιόδους

Σύμφωνα με την προκήρυξη ο διαγωνισμός αφορά την πρόσληψη 2500 ιδιωτών ως πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη παροδικής φύσης αναγκών στο Πυροσβεστικό Σώμα. Η σύμβαση, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη θα διαρκεί έως την 30η Νοεμβρίου κάθε έτους με δυνατότητα επαναπρόσληψης έως πέντε συνεχείς αντιπυρικές περιόδους. Ωστόσο, ειδικά για το τρέχον έτος, δηλαδή το 2025, ημερομηνία λήξης της σύμβασης ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2025.

«Ως διάρκεια της σύμβασης των προσλαμβανομένων ορίζεται η ημερομηνία υπογραφής αυτής, η οποία θα καθοριστεί με νεότερη διαταγή αρχηγού Π.Σ., με λήξη αυτής την 30η Νοεμβρίου εκάστου έτους και με δυνατότητα επαναπρόσληψης έως πέντε συνεχείς αντιπυρικές περιόδους. Ειδικά για το έτος 2025 ως ημερομηνία λήξης αυτής ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2025. Κάθε έτος και μετά την υπογραφή των συμβάσεων, εάν εξακολουθούν να υφίστανται κενά, με απόφαση αρχηγού Π.Σ. δύναται να εκδίδεται συμπληρωματική πρόσκληση για την κάλυψη των συγκεκριμένων κενών για τις υπολειπόμενες αντιπυρικές περιόδους μέχρι τη συμπλήρωση πενταετίας από τη διενέργεια του διαγωνισμού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την προκήρυξη ο αριθμός των προσλαμβανόμενων καλύπτεται ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες από τις ακόλουθες κατηγορίες

Κατηγορία Α΄ – Ειδικότητα εργάτη πυρόσβεσης – διάσωσης. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής εκτελούν ανάλογα καθήκοντα με αυτά των πυροσβεστικών υπαλλήλων και ιδίως στην πρόληψη-καταστολή δασικών πυρκαγιών, στις διασώσεις, στην επάνδρωση πεζοπόρων και αερομεταφερόμενων τμημάτων και στη στελέχωση πυροφυλακίων.

Κατηγορία Β΄ – Ειδικότητα οδηγού πυροσβεστικών οχημάτων. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής πρέπει να έχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης τουλάχιστον Γ΄ κατηγορίας. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής εκτελούν ανάλογα καθήκοντα με αυτά των οδηγών πυροσβεστικών οχημάτων και όταν απαιτείται, ασκούν και τα λοιπά πυροσβεστικά καθήκοντα της κατηγορίας Α. Οι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με ειδικότητα οδηγού πυροσβεστικού οχήματος, ασκούν τα καθήκοντα τους, μόνο, εφόσον κατέχουν υπηρεσιακή άδεια ικανότητας οδηγού πυροσβεστικού οχήματος.

Σημειώνεται ότι όπως τονίζεται στην προκήρυξη αναφορικά με τα ηλικιακά κριτήρια, οι υποψήφιοι της κατηγορίας Α΄ δεν θα πρέπει να έχουν υπερβεί το 40ο έτος της ηλικίας τους και οι υποψήφιοι της Κατηγορίας Β΄ το 50ο έτος, αντίστοιχα, κατά το χρόνο προκήρυξης του διαγωνισμού. Για τον υπολογισμό της ηλικίας όλων των υποψηφίων ως ημερομηνία γέννησης λαμβάνεται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης, ήτοι για τους μεν υποψήφιους της Κατηγορίας Α΄ να έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου του έτους 1985 και για τους δε υποψηφίους της Κατηγορίας Β΄ να έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου του έτους 1975.

Recent Posts

“Ζωιδάκης: Η συγκινητική αναφορά στον Βασίλη Καρρά”

"Με λόγια καρδιάς μίλησε ο Νίκος Ζωιδάκης για τον αείμνηστο Βασίλης Καρράς, τιμώντας τη μνήμη…

“Χρύσα Μιχαλοπούλου: Η δήλωση για την προσωπική της ζωή”

"Για την προσωπική της ζωή και το ενδεχόμενο ενός νέου έρωτα μίλησε η Χρύσα Μιχαλοπούλου."…

“Πάνος Καλίδης: Το ενδεχόμενο τηλεοπτικής συνεργασίας με τη σύζυγό του”

"Για τα τηλεοπτικά του σχέδια μίλησε ο Πάνος Καλίδης, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχουν σκέψεις για μια…

Pete Davidson: Δοκιμασία στη σχέση του μετά τη γέννηση της κόρης του”

"Σε μια απαιτητική περίοδο φαίνεται να βρίσκονται ο Pete Davidson και η Elsie Hewitt, λίγους…

Φοροελαφρύνσεις, ενισχύσεις και τουρισμός: Το «παράθυρο» ευκαιριών του Μαΐου

Στο επίκεντρο της οικονομικής επικαιρότητας βρίσκεται το «παράθυρο» του Μαΐου, καθώς εξετάζονται παρεμβάσεις που αφορούν…

Βάσω Λασκαράκη: Στο Μαϊάμι για το Grand Prix της Formula 1 μαζί με τον Λευτέρη Σουλτάτο

Στο Μαϊάμι ταξίδεψε η Βάσω Λασκαράκη, όπου βρέθηκε στο πλευρό του συζύγου της, Λευτέρης Σουλτάτος,…