Categories: Ελλάδα

Πρωτοχρονιά 2025 στο Σύνταγμα: Αποθεώθηκε στα social media για την διερμηνέα της νοηματικής

Η Σοφία Ρομπόλη πήρε τα εύσημα για την προσπάθειά της για περισσότερες από 2 ώρες

Μια σημαντική καινοτομία είχε η γιορτή του δήμου Αθηναίων για την αλλαγή του χρόνου, καθώς όλη η παράσταση που οργάνωσε και παρουσίασε ο Φοίβος Δεληβοριάς με συνοδοιπόρους τη Νατάσα Μποφίλιου, τη Μάρθα Φριτζήλα, τον Θανάση Αλευρά και τη φιλαρμονική του δήμου, μεταδόθηκε και στη νοηματική γλώσσα.

Για πάνω από 2 ώρες το δύσκολο αυτό έργο ανέλαβε η διερμηνέας Σοφία Ρομπόλη, η οποία εργάζεται και στον Alpha μεταφέροντας στα άτομα με προβλήματα ακοής τις καθημερινές ειδήσεις.

Η προσπάθεια της Σοφίας Ρομπόλη έτυχε αποθεωτικών σχολίων στα social media καθώς η απόδοση των τραγουδιών και το γεγονός ότι δεν σταμάτησε λεπτό να χορεύει προκειμένου να μεταφέρει το εορταστικό κλίμα επαινέθηκε από αρκετούς.

Σε συνέντευξή της τον περασμένο Ιανουάριο, η Σοφία Ρομόλη αφορμή να ασχοληθεί με τη νοηματική στάθηκε ένας άνθρωπος που συνάντησε κατά την πρακτική της στο Δρομοκαϊτειο καθώς στην οικογένειά της δεν είχε ποτέ κανέναν άνθρωπο με πρόβλημα ακοής

«Σπούδασα στο ίδρυμα κωφών… Είχα τελειώσει ψυχολογία και έκανα την πρακτική μου στο Δρομοκαϊτειο. Εκεί, είδα έναν κωφό, που ήταν πάρα πολλά χρόνια έγκλειστος, γιατί έκανε αντιδράσεις και τον έβλεπαν ως ψυχιατρικό περιστατικό, ενώ δεν είχε καμία σχέση, απλά δεν ήξεραν τη γλώσσα του και δε μπορούσε να επικοινωνήσει. Βλέποντας αυτόν τον άνθρωπο, σκέφτηκα ότι θα πρέπει να δω πως μπορώ να μιλήσω και με αυτούς τους ανθρώπους. Έτσι άρχισε αυτό το μεγάλο ταξίδι… Ήμουν πολύ κακή μαθήτρια. Δυο χρόνια δεν άνοιξα τα χέρια μου να κάνω νοηματική. Ντρεπόμουν» ανέφερε αρχικά η Σοφία Ρομπόλη.

«Όταν έφτασα στο σημείο να κάνω διερμηνείες, που είναι αρκετά χρόνια σπουδών, ανοίχτηκε ένας νέος κόσμος, κατάλαβα πόσους περιορισμούς έχουν οι κωφοί στην καθημερινότητά τους… Η διερμηνεία που εγώ έχω διαλέξει, πέρα από το κομμάτι των ειδήσεων, είναι το ιατρικό κομμάτι…» είπε σε άλλο σημείο.

Recent Posts

Έλενα Τσαγκρινού: Επιβεβαίωσε τη σχέση της με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα – «Καίγομαι» τα λέει όλα

Η Έλενα Τσαγκρινού δεν άφησε πλέον αμφιβολίες για τη νέα σελίδα στην προσωπική της ζωή.…

Αλέξανδρος Τσουβέλας και Ευαγγελία Καρύδη: Σπάνια κοινή εμφάνιση στο κέντρο της Αθήνας

Μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις τους πραγματοποίησαν ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και η σύντροφός του,…

Μισέλ Φάιφερ: Εντυπωσίασε στο κόκκινο χαλί με κομψή ιβουάρ δημιουργία στο πλευρό του συζύγου της

Η Michelle Pfeiffer έκλεψε τις εντυπώσεις σε πρόσφατη δημόσια εμφάνισή της, περπατώντας χέρι χέρι με…

Ελένη Μενεγάκη προς Πέτρο Κωστόπουλο για τον γάμο της Αμαλίας: «Να είστε πάντα ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι»

Τις θερμές ευχές της για τον γάμο της Αμαλίας Κωστοπούλου έστειλε η Ελένη Μενεγάκη, απευθυνόμενη…

Lame Music Festival: Η καρδιά της ελληνικής urban σκηνής χτυπά σε ένα μοναδικό διήμερο

Οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής urban μουσικής δίνουν ραντεβού στο Lame Music Festival, ένα διήμερο…

Διονύσης Σχοινάς για Καίτη Γαρμπή: «Η σχέση μας παραμένει δυνατή όλα αυτά τα χρόνια»

Με λόγια αγάπης και εκτίμησης μίλησε ο Διονύσης Σχοινάς για τη σύζυγό του, Καίτη Γαρμπή,…