Categories: Uncategorized

Πρωτοχρονιά 2026: Θεαματικά σόου και πυροτεχνήματα σε όλο τον κόσμο

Ο πλανήτης καλωσόρισε το 2026 με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και λαμπερά σόου σε κάθε γωνιά της Γης, δημιουργώντας μαγικές στιγμές και μοναδικές εικόνες που σημάδεψαν την αλλαγή του χρόνου.

Με εντυπωσιακά θεάματα, αμέτρητα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό, σόου με drones που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς αλλά και αυξημένα μέτρα ασφαλείας, πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο αποχαιρέτησαν το 2025 και υποδέχθηκαν το 2026, με την ευχή το νέο έτος να φέρει ειρήνη, χαρά και μεγαλύτερη αλληλεγγύη.

Η Πρωτοχρονιά του 2026 μετατράπηκε σε παγκόσμιο θέαμα, με το νέο έτος να κάνει την είσοδό του μέσα από εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, φώτα και φαντασμαγορικά σόου, εικόνες που κατέκλυσαν το ίντερνετ.

Το νέο έτος έκανε πρώτα την εμφάνισή του στα νησιά που βρίσκονται πλησιέστερα στη Διεθνή Γραμμή Ημερομηνίας στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το 2026 υποδέχθηκαν νωρίτερα από όλους περιοχές όπως το Κιριμπάτι (Νήσος Χριστουγέννων), η Τόνγκα και η Νέα Ζηλανδία.

Στην Αυστραλία, το Σίδνεϊ υποδέχθηκε το 2026 με ένα εντυπωσιακό σόου 40.000 πυροτεχνημάτων που φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, λίγες εβδομάδες μετά την αιματηρή επίθεση σε εβραϊκή εκδήλωση στην πόλη.
Σε μήνυμά του, ο πρωθυπουργός της χώρας Άντονι Αλμπανέζι τόνισε ότι η χαρά της νέας αρχής συνοδεύεται από τη θλίψη για τις απώλειες της χρονιάς που πέρασε.

 

Στο Χονγκ Κονγκ, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις πυροτεχνημάτων ακυρώθηκαν ως ένδειξη πένθους για τους 161 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σε φονική πυρκαγιά σε συγκρότημα πολυκατοικιών τον Νοέμβριο.

Στη Σεούλ, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Bosingak, όπου η ιστορική μπρούτζινη καμπάνα χτύπησε 33 φορές τα μεσάνυχτα, μια παράδοση με ρίζες στη βουδιστική κοσμολογία που συμβολίζει τους 33 παραδείσους και θεωρείται ότι απομακρύνει την κακοτυχία, φέρνοντας ειρήνη και ευημερία.

Η Κίνα, με πληθυσμό περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους, υποδέχθηκε επίσης το 2026, όπως και οι Φιλιππίνες, η Μαλαισία και τμήματα της Ινδονησία. Το νέο έτος καλωσόρισαν ακόμη η Μογγολία, η Ταϊβάν, το Μπρουνέι, το Ιρκούτσκ, το Περθ, η Σιγκαπούρη, το Μακάο και περιοχές της Ανταρκτικής.

Για πολλούς λαούς της Ασίας, το νέο έτος αποτελεί τη σημαντικότερη γιορτή. Στο Πεκίνο, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει τους εορτασμούς, υπό τους ήχους παραδοσιακών τυμπάνων.

Στην Ευρώπη, ξεχωριστή ήταν η περίπτωση της Κροατία, όπου το πρωτοχρονιάτικο πάρτι ξεκίνησε από νωρίς. Στην πόλη Φούζινε, η αντίστροφη μέτρηση γίνεται εδώ και χρόνια το μεσημέρι, μια παράδοση που έχει πλέον εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα. Οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν, αντάλλαξαν ευχές και σαμπάνια, ενώ οι πιο τολμηροί βούτηξαν στα παγωμένα νερά της λίμνης Μπάγιερ.

Στις Νέα Υόρκη, η αλλαγή του χρόνου πραγματοποιήθηκε σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Από νωρίς, οι αρχές έστησαν κιγκλιδώματα και υποδομές ασφαλείας στην Times Square, ενόψει της παραδοσιακής πτώσης της μπάλας.

Πρωτοχρονιά στη Νέα Υόρκη / Reuters
Πρωτοχρονιά στη Νέα Υόρκη / Reuters

 

Μήνυμα για τη νέα χρονιά έστειλε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας αισιοδοξία για το 2026 μέσω ανάρτησής του στο Truth Social.

Εικόνες από τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς

Σόου με drones στο Ρίο ντε Τζανέϊρο / REUTERS/Tita Barros
Σόου με drones στο Ρίο ντε Τζανέϊρο / REUTERS/Tita Barros
Πυροτεχνήματα στη Βαρκελώνη / Reuters
Πυροτεχνήματα στο Βελιγράδι / Reuters
Πυροτεχνήματα στο Βερολίνο / Reuters

 

Στο Κίεβο, οι Ουκρανοί εν μέσω πολέμου, γιορτάζουν το νέο έτος γεμάτοι ελπίδα για τον τερματισμό του, πιο λιτά.

Πρωτοχρονιά στην Ουκραννία / Reuters

Στη Γάζα, Παλαιστίνιοι εξέφρασαν την ελπίδα ότι το 2026 θα φέρει τον οριστικό τερματισμό του πολέμου.

Recent Posts

Αθλητισμός, παιχνίδι και δημιουργική απασχόληση: Ξεκινούν από 16 Ιουνίου τα καλοκαιρινά camps του Δήμου Αθηναίων

Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2026 ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα και ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τη…

Συγκίνηση στην Κεφαλονιά στο 40ήμερο μνημόσυνο της Μυρτώς – Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η οικογένειά της

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά το 40ήμερο μνημόσυνο για τη Μυρτώ, με συγγενείς,…

Γιώργος Λιάγκας για Akylas και Eurovision: «Μας έλεγαν ότι θα σκίσει και τώρα χορεύουμε “Bangaranga”»

Με το γνωστό αιχμηρό του ύφος σχολίασε ο Γιώργος Λιάγκας τη φετινή παρουσία του Akylas…

Γιώργος Λιανός για το ατύχημα στο Survivor: «Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης»

Για το σοβαρό ατύχημα του Σταύρος Φλώρος στο Survivor τοποθετήθηκε ο Γιώργος Λιανός, αναφέροντας πως…

Αντόνιο Μπαντέρας: Διαψεύδει τις φήμες οικονομικής καταστροφής λόγω του θεάτρου του στην Ισπανία

Ο Αντόνιο Μπαντέρας απάντησε στις φήμες που τον ήθελαν να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας…

Γιάννης Αϊβάζης: «Δημοσιογράφος μπήκε ντυμένος γιατρός στο νοσοκομείο όταν γεννήθηκε η κόρη μου»

Μια απίστευτη εμπειρία από τη στιγμή της γέννησης της κόρης του αποκάλυψε ο Γιάννης Αϊβάζης,…