Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Δράμα επιλέγεται για διεθνή παραγωγή – Στο φιλμ συμμετέχουν διάσημοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ αλλά και Έλληνες
Η διεθνής παραγωγή σκοπεύει να συνδυάσει την καλλιτεχνική αισθητική του διάσημου σκηνοθέτη Ρομέν Γαβράς με τοπία της βόρειας Ελλάδας, προσθέτοντας έναν μοναδικό χαρακτήρα στο έργο. Όπως και η προηγούμενη ταινία του, «Αthena», η οποία έκανε πρεμιέρα στη Βενετία το «Sacrifice» θα αναδύει όπως αναφέρουν στο Χόλιγουντ «μια εκρηκτική και δυναμική αίσθηση χάους».
Το σενάριο, που αποτελεί συνεργασία του Γαβρά και του Ουίλ Άρμπερι, κατόρθωσε να προσελκύσει τους πρωταγωνιστές μέσα σε τέσσερις μόνο μέρες από τη στιγμή που τους παραδόθηκε. Όλα τα στοιχεία δε, δείχνουν ότι ο Γαβράς θα καθιερωθεί ως σημαντικός σεναριογράφος-σκηνοθέτης με την πρώτη του αγγλόφωνη ταινία.
Η επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρει: Ένα πολυτελές φιλανθρωπικό γκαλά γίνεται στόχος επίθεσης από μια βίαιη ομάδα ριζοσπαστών που αναζητούν να εκπληρώσουν μια προφητεία.
Στην ταινία συμμετέχουν διάσημοι ηθοποιοί, όπως ο Κρις Έβανς, η Άνια Τέιλορ Τζόι, η Σάλμα Χάγιεκ, ο Βενσάν Κασέλ, ο Σαμ Ρίτσαρντσον και η Αμπίκα Μοντ. Ωστόσο, δεν θα λείψουν και οι ελληνικές συμμετοχές. Όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες ημέρες, ανάμεσα στα άτομα που θα συμμετάσχουν στην ταινία θα είναι ο γνωστός σχεδιαστής Βασίλειος Κωστέτσος και ο χορογράφος/χορευτής Τάσος Ξιαρχό. Ο Βασίλειος Κωστέτσος δημοσίευσε πρόσφατα φωτογραφίες από τη Δράμα, ενώ ο Ξιαρχό ανακοίνωσε την παρουσία του στην ταινία με ανάρτηση στο Instagram, γράφοντας: «Πού να ξέραμε τότε πως μετά από λίγα χρόνια θα παίζαμε, θα χορεύαμε και θα χορογραφούσαμε μια ταινία του Χόλιγουντ». Tο επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν στο καστ κι άλλοι Έλληνες.
Τα γυρίσματα άρχισαν στις 21 Οκτωβρίου και θα συνεχιστούν μέχρι τις 2 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου ξενοδόχων Δράμας, Άγγελου Καλλία, τα συνεργεία της ταινίας και το βοηθητικό προσωπικό αριθμούν πάνω από 150 άτομα, ενώ έχουν κλειστεί περί τα 200 δωμάτια για τις ανάγκες των συντελεστών. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ): «Περισσότερα από 150 άτομα βρίσκονται ήδη στην περιοχή μας. Για τις ανάγκες της ταινίας έχουν κλειστεί από την παραγωγή περί τα διακόσια δωμάτια στην ευρύτερη περιοχή. Από τα όσα έχουμε πληροφορηθεί, μέχρι στιγμής, τα γυρίσματα θα γίνουν στα λατομεία του Βώλακα, σε μια στοά που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες της ταινίας».
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Δράμα επιλέγεται για διεθνή παραγωγή, καθώς το 2022 πραγματοποιήθηκαν εκεί τα γυρίσματα της ταινίας «Tin Soldier», η οποία ακόμα δεν έχει κάνει πρεμιέρα.