All Rights ReservedView Non-AMP Version
  • Homepage
  • Κόσμος
Categories: Κόσμος

Σεισμός στη Μιανμάρ: Στους 1.700 οι νεκροί και 300 οι αγνοούμενοι – Η χούντα βομβάρδισε αντάρτες μετά τις πρώτες δονήσεις

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ καταδίκασαν τις καθεστωτικές αεροπορικές επιδρομές τις οποίες χαρακτήρισαν «απαράδεκτες»

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός των νεκρών που προκάλεσε προχθές Παρασκευή (28.03.2025) ο καταστροφικός σεισμός 7,7 Ρίχτερ στη Μιανμάρ, όπως ανακοίνωσε σήμερα (30.03.2025) η στρατιωτική κυβέρνηση της χώρας.

Ο σεισμός στη Μιανμάρ έχει δημιουργήσει ανθρωπιστική κρίση, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, αφού πολιτικές υποδομές και εγκαταστάσεις έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 1.700, οι τραυματίες σε 3.400 και οι αγνοούμενοι σε 300, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό.

 

Την ίδια στιγμή, σωστικά συνεργεία και πολύτιμη ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό φτάνουν στην χώρα, ενώ τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της χούντας, Μιν Αούνγκ Χλάινγκ, προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών στη Μιανμάρ αναμένεται να αυξηθεί και ότι η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ινδία, η Κίνα και η Ταϊλάνδη συγκαταλέγονται στις γειτονικές χώρες της Μιανμάρ που έχουν στείλει υλικοτεχνική βοήθεια και διασώστες μαζί με τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και τη Ρωσία.

 

 

Ωστόσο, αξιωματούχοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) υποστήριξαν στο βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων BBC ότι η στρατιωτική χούντα της Μιανμάρ πραγματοποίησε αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον ανταρτών, λίγες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Ο ΟΗΕ χαρακτήρισε τις καθεστωτικές αεροπορικές επιδρομές «εντελώς εξωφρενικές και απαράδεκτες», ενώ αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς από τα πλήγματα της χούντας στην περιοχή Ναούνγκ Τσο της πολιτεία Σαν.

 

Επίσης, ομάδες ανταρτών που πολεμούν το στρατιωτικό καθεστώς της χώρας υποστήριξαν ότι η χούντα εξαπέλυσε νέο «κύμα» αεροπορικών βομβαρδισμών στην περιοχή Σαγκαΐνγκ, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού αλλά και σε περιοχές κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη.

 

Next Ώρες κοινής ησυχίας: Πότε αλλάζουν και τι δεν επιτρέπεται να κάνουμε »
Previous « Γιώργος Καραμίχος: «Στην Ελλάδα φεύγουν έργα από την Εθνική πινακοθήκη αντί να υπάρξει μια απολογία στη Βουλή»
Share
Tags: sliderσεισμός

    Related Post

  • Αγωγή σε βάρος του Τζιν Σίμονς και της συζύγου του για τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν το 2024
  • ΗΠΑ: Τραγωδία με νεαρή μητέρα – Άνδρας τη σκότωσε και στη συνέχεια αυτοκτόνησε
  • Προειδοποίηση του ΠΟΥ για τα ανθυγιεινά τρόφιμα – Συνδέονται με εκατομμύρια θανάτους ετησίως

Recent Posts

  • Lifestyle

Κιθ Ντέιβιντ: Τιμήθηκε με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας – «Ζω το όνειρό μου»

Μια ξεχωριστή στιγμή για τον Κιθ Ντέιβιντ, ο οποίος απέκτησε το δικό του αστέρι στη…

  • Ελλάδα

Σάκης Κατσούλης και Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Στιγμές αγωνίας στην Πετρούπολη – Ήρθαν αντιμέτωποι με αγριογούρουνα

Μια απρόσμενη και άκρως αγχωτική εμπειρία βίωσαν ο Σάκης Κατσούλης και η Μαριαλένα Ρουμελιώτη, καθώς…

  • Lifestyle

Ο πρώην σύντροφος της Ράμερ Γουίλις αρνείται τις κατηγορίες κακοποίησης – «Χωρίσαμε γιατί δεν ταιριάζαμε»

Τις κατηγορίες περί κακοποίησης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρνείται ο πρώην σύντροφος…

  • Lifestyle

Μπέλα Χαντίντ: Εντυπωσιακές εμφανίσεις με ολόσωμο μαγιό σε πολυτελές σκάφος

Η Μπέλα Χαντίντ μοιράστηκε νέες καλοκαιρινές εικόνες από τις διακοπές της, ποζάροντας πάνω σε σκάφος…

  • Lifestyle

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ για τον αείμνηστο πατέρα της: «Μας λείπεις κάθε μέρα»

Μια συγκινητική ανάρτηση αφιερωμένη στον πατέρα της μοιράστηκε η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, εκφράζοντας δημόσια τη…

  • Ελλάδα

Ρία Ελληνίδου: «Η μουσική ήταν και συνεχίζει να είναι το “καταφύγιό” μου»

Για τη βαθιά της σχέση με τη μουσική μίλησε η Ρία Ελληνίδου, περιγράφοντάς την ως…

All Rights ReservedView Non-AMP Version
  • L