Συμβουλές για τέλεια τσουρέκια και πασχαλινά κουλούρια

667

Αποφασίσατε να φτιάξετε πασχαλινά τσουρέκια και κουλούρια; Τέλεια! Ο φούρνος θα τα ψήσει, το σπίτι θα μυρίσει κι εμείς σας δίνουμε 16 συμβουλές για σίγουρη επιτυχία.

9 συμβουλές για αφράτα τσουρέκια

1. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι ζυγισμένα και μετρημένα και στις ακριβείς αναλογίες της συνταγής. Επίσης, πρέπει να βρίσκονται όλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

2. Επιλέξτε καλής ποιότητας μαγιά, νωπή ή σε σκόνη και διαλύστε την σε χλιαρό νερό ή γάλα. Έπειτα, είτε την αφήνετε έτσι για λίγα λεπτά είτε την ανακατεύετε με αλεύρι δημιουργώντας χυλό και κατόπιν την αφήνετε να φουσκώσει.

3. Το αλεύρι καλό είναι αφού το μετρήσετε να το κοσκινίσετε πριν το προσθέσετε στα υπόλοιπα υλικά, ώστε να αφρατέψει.

4. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη μαστίχα και το μαχλέπι καθώς αν ξεφύγετε από τη συνιστώμενη ποσότητα και ρίξετε λίγο παραπάνω θα πικρίσει το τσουρέκι.

5. Μην κάνετε εκπτώσεις στο χτύπημα των υλικών. Το μείγμα του τσουρεκιού απαιτεί πολύ καλό χτύπημα στο μίξερ, για τουλάχιστον 7-10 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει και να ξεκολλάει από τον κάδο του μίξερ.

Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr