Categories: Uncategorized

Συνεργασία ΟΑΕΔ – Amazon: Έως τις 17/10 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης για 1.000 ανέργους

Το πρόγραμμα, διάρκειας οκτώ εκπαιδευτικών ωρών, θα υλοποιηθεί μέσω του επίσημου εκπαιδευτικού φορέα για την Ελλάδα OTE Academy (Amazon Training Partner) – Δείτε αναλυτικά πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή

Την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, στις 23:59, λήγει η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα σύγχρονης διαδικτυακής κατάρτισης στις υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud services) για 1.000 ανέργους του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με την Amazon Web Services (AWS).

Το πρόγραμμα «AWS Cloud Practitioner Essentials» είναι αποτέλεσμα του μνημονίου συνεργασίας ΟΑΕΔ-AWS, με στόχο την ανάληψη κοινών δράσεων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας, με έμφαση στον τομέα ανάπτυξης δεξιοτήτων των ανέργων σε τεχνολογίες cloud services. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, ο Οργανισμός διευρύνει το πεδίο συνεργασίας του με καινοτόμες εταιρείες τεχνολογίας για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού.

Το πρόγραμμα, διάρκειας οκτώ εκπαιδευτικών ωρών, θα υλοποιηθεί μέσω του επίσημου εκπαιδευτικού φορέα για την Ελλάδα OTE Academy (Amazon Training Partner) και παρέχεται δωρεάν από την AWS, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, ο κάθε ωφελούμενος άνεργος θα λαμβάνει βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται, αποκλειστικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου www.gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/dorean-programma-katartises-aws-cloud-practitioner-essentials).

Η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Δωρεάν παροχή στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα κατάρτισης AWS Cloud Practitioner Essentials.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο ΟΑΕΔ και η AWS θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για την περαιτέρω ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας, μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και εργαστηρίων. Η AWS διαθέτει την απαραίτητη εξειδίκευση, τις κατάλληλες υποδομές, την επιχειρησιακή οργάνωση και επαρκή εμπειρία για την επίτευξη αυτού του στόχου και ο ΟΑΕΔ επιδιώκει την εξωστρέφεια, τις συμπράξεις και την ψηφιακή μετάβαση, με σκοπό την αποτελεσματικότερη προώθηση της απασχόλησης και της ποιοτικής κατάρτισης σε δεξιότητες υψηλής ζήτησης και σε τομείς αιχμής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρώτο Θέμα 

Recent Posts

Η Ιωάννα Τούνη για τον σύντροφό της: «Νιώθω πολύ τυχερή»

Την ευτυχία που βιώνει στην προσωπική της ζωή μοιράστηκε η Ιωάννα Τούνη, εκφράζοντας δημόσια τα…

Η Κατερίνα Καινούργιου για την εγκυμοσύνη της: «Θα σταματήσω 15 μέρες πριν γεννήσω»

Ξεκάθαρη απάντηση έδωσε η Κατερίνα Καινούργιου σχετικά με την παρουσία της στην εκπομπή της κατά…

Ο Δημήτρης Παπανώτας για τον Νίκος Συρίγος: «Το βασικό του επιχείρημα είναι το “ντροπή”»

Αιχμηρή τοποθέτηση έκανε ο Δημήτρης Παπανώτας για τον Νίκος Συρίγος, σχολιάζοντας τον τρόπο με τον…

Ο Άγγελος Παπαδημητρίου για τη ζωή του: «Με ακολουθούσε μια τύχη που απέκλειε το μπούλινγκ»

Μια ιδιαίτερη εξομολόγηση έκανε ο Άγγελος Παπαδημητρίου, μιλώντας για τα παιδικά και νεανικά του χρόνια…

Η Χάρις Αλεξίου: «Έχω αλλάξει τη ζωή μου πολλές φορές»

Σε μια βαθιά προσωπική εξομολόγηση, η Χάρις Αλεξίου μίλησε για τις αλλαγές που έχει κάνει…

Ο Θανάσης Αλευράς για τη μάχη με την ψωρίαση: «Πίστευα ότι το δημιούργησα εγώ»

Μια προσωπική και ειλικρινή εξομολόγηση έκανε ο Θανάσης Αλευράς για τη ψωρίαση, αποκαλύπτοντας τις σκέψεις…