Ως ισχυρότερο διαβατήριο για το 2025 θεωρείται της Σιγκαπούρης, οι κάτοχοι του οποίοι απολαμβάνουν πρόσβαση χωρίς βίζα σε 195 από τους 227 προορισμούς παγκοσμίως.
Η Ιαπωνία έρχεται δεύτερη στην κατάταξη του Henley Passport Index που δημοσιεύει το CNN, καθώς οι κάτοχοι του διαβατηρίου της έχουν πρόσβαση χωρίς βίζα σε 193 προορισμούς.
Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Φινλανδία και Νότια Κορέα είναι στην τρίτη θέση με πρόσβαση σε 192 προορισμούς.
Την τέταρτη θέση κατέχουν επτά χώρες της ΕΕ, έχοντας η καθεμία πρόσβαση χωρίς βίζα σε 191 προορισμούς: Αυστρία, Δανία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Σουηδία.
Στην πέμπτη θέση της λίστας είναι το Βέλγιο, η Νέα Ζηλανδία, η Πορτογαλία, η Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο με πρόσβαση χωρίς βίζα σε 190 προορισμούς.
Το ελληνικό διαβατήριο, βρίσκεται στην έκτη θέση, μαζί με της Αυστραλίας, δίνοντας πρόσβαση σε 189 προορισμούς χωρίς βίζα.
Ακολουθούν Καναδάς, Μάλτα, Πολωνία με πρόσβαση σε 188 προορισμούς χωρίς βίζα ενώ στην όγδοη θέση είναι η Τσεχία και η Ουγγαρία με 187 προορισμούς. Στην ένατη θέση της λίστας είναι οι ΗΠΑ και η Εσθονία με 186 προορισμούς και στη δέκατη Λετονία, Λιθουανία, Σλοβενία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 185 προορισμούς.
Μακριά από την Ελλάδα επέλεξαν να περάσουν το φετινό Πάσχα η Ελένη Μενεγάκη και ο…
Με το γνωστό της χιούμορ, η Κέιτι Πέρι σχολίασε την εμφάνιση του Τζάστιν Μπίμπερ στο…
Μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά στιγμή βίωσε ο Στράτος Τζώρτζογλου, ο οποίος απήγγειλε το «Πιστεύω» μπροστά…
Με ειλικρίνεια και αυτοπεποίθηση, η Μαρίλια Μητρούση μίλησε για τη διαδρομή της στον χώρο της…
Μια διαφορετική και βαθιά ανθρώπινη πρωτοβουλία φαίνεται να έχει αναλάβει η Νικόλ Κίντμαν, η οποία…
Στην όμορφη Κρήτη επέλεξαν να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα η Δέσποινα Βανδή και ο…