Θεοφανία Παπαθωμά: Αναρωτιέμαι καμιά φορά αν είμαι καλή μητέρα

41

papathoma

Αλλά δυστυχώς είμαστε άνθρωποι, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα σωστά, πρόσθεσε

Η Θεοφανία Παπαθωμά μίλησε για τα παιδιά της και τη μητρότητα, σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Breakfast@star» την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου.

Σε ερώτηση για τη μητρότητα και τα λάθη που μπορούν να γίνουν στην ανατροφή ενός παιδιού, η ηθοποιός εκμυστηρεύτηκε ότι πολλές φορές διερωτάται αν είναι καλή μητέρα. Αναλυτικά, είπε: «Ο ρόλος της μητέρας είναι ο πιο δύσκολος ρόλος, γιατί έχεις να κάνεις με ανθρώπους, με την κάθε ψυχοσύνθεση που είναι διαφορετική και ταυτόχρονα έχεις να λύσεις ένα σωρό καθημερινά προβλήματα και πρέπει να έχεις την ηρεμία να είσαι πολύ σωστή τα παιδιά. Πολλές φορές δεν έχεις αυτήν την ηρεμία και κάνεις λάθη και μετά μετανιώνεις και έχεις ενοχές και τα παιδιά πληγώνονται και αναρωτιέσαι “Είμαι καλή μητέρα; Τα κάνω όλα σωστά;”. Αλλά δυστυχώς είμαστε άνθρωποι, δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα σωστά».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι ήταν πιο ώριμη να γίνει μητέρα στα 30 απ’ ότι οι γονείς της που απέκτησαν παιδιά νωρίτερα: «Την ωριμότητα δεν της έχει εξαρχής, την αποκτάς. Εγώ έκανα οικογένεια μετά τα 30. Σίγουρα είχα πολύ μεγαλύτερη ωριμότητα από τους γονείς μου που έκαναν οικογένεια στα 20. Όμως βλέπω ότι συνεχώς μαθαίνω και οι μεγάλοι μας δάσκαλοι είναι τα παιδιά».

Έπειτα από ερώτηση για το αν έχει κάνει επαναστάσεις στη ζωή της, η ηθοποιός απάντησε: «Έχω κάνει επαναστάσεις στη ζωή μου. Όταν βλέπω μπροστά μου τοίχο, βάφομαι με τα χρώματα του πολέμου και λέω… πάμε!».

Για το αν θα ήθελε να γίνει σίκουελ του «Άγγιγμα Ψυχής», η Θεοφανία Παπαθωμά σχολίασε: «Εγώ το είχα προτείνει στον Μανούσο να γίνει σίκουελ και πάρα πολλοί το ζητάνε. Ακόμη μιλάνε για αυτή τη σειρά. Δεν θα σας πω τι μου απάντησε γιατί δεν λέγεται on camera».

Τέλος, τον ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, η Θεοφανία Παπαθωμά δήλωσε ότι ακόμα υπάρχει σε μεγάλο βαθμό σεξισμός: «Όσον αφορά τη γυναίκα στην Ελλάδα, τα πράγματα δεν είναι και τόσο θετικά. Στην Ελλάδα υπήρχε πάντα και υπάρχει ένας μισογυνισμός, μια απαξίωση της γυναίκας, σαν να μην έχει βρει ακόμη τη θέση που της ταιριάζει και της αξίζει. Δυστυχώς υπάρχει αυτό. Υπάρχει και μια απέχθεια απέναντι στη μητρότητα, δηλαδή οι γυναίκες που είναι έγκυες είναι για τις δουλειές απαγορευτικό, και αυτά δείχνουν έλλειψη πολιτισμού».