Categories: Ελλάδα

Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις θερινές εκπτώσεις του 2026, με τους καταναλωτές να ετοιμάζονται για σημαντικές μειώσεις τιμών σε ένδυση, υπόδηση και άλλα καταναλωτικά αγαθά. Η περίοδος των εκπτώσεων αποτελεί κάθε χρόνο μία από τις πιο αναμενόμενες φάσεις για την αγορά.

Οι θερινές εκπτώσεις του 2026 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, καθώς εφαρμόζεται η πρόβλεψη της ισχύουσας νομοθεσίας που ορίζει ως έναρξη τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου.

Η εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει έως και τις 31 Αυγούστου 2026, δίνοντας στους καταναλωτές χρονικό περιθώριο περίπου ενάμιση μήνα για αγορές με μειωμένες τιμές.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα αναμένεται να έχουν τη δυνατότητα προαιρετικής λειτουργίας και την πρώτη Κυριακή της περιόδου, η οποία φέτος πέφτει στις 19 Ιουλίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11:00–18:00.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, οι εκπτώσεις θεωρούνται ευκαιρία για τους καταναλωτές να προχωρήσουν σε αγορές με σημαντικά μειωμένες τιμές, ενώ για την αγορά αποτελούν μια περίοδο αυξημένης κινητικότητας και τόνωσης του τζίρου.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες διαφάνειας στις τιμές, με σαφή αναγραφή της αρχικής και της τελικής τιμής στα προϊόντα, ώστε οι καταναλωτές να ενημερώνονται σωστά πριν από κάθε αγορά.

Recent Posts

Το McLaren MCL40 Showcar κάνει tour στους δρόμους της Αθήνας αυτό το Σαββατοκύριακο

Μια ξεχωριστή έκπληξη για τους fans μια εβδομάδα πριν το πολυαναμενόμενο “Allwyn x McLaren Racing:…

Η γυναίκα που κατήγγειλε τον Jay-Z για βιασμό ανακάλεσε τις κατηγορίες: «Δεν υπάρχει καμία αλήθεια στους ισχυρισμούς μου»

Ανακάλεσε τις κατηγορίες που είχε διατυπώσει σε βάρος του Jay-Z η γυναίκα που τον είχε…

Κατερίνα Καινούργιου: Η εξομολόγηση για την εγκυμοσύνη της – «Είχα ήδη τα φάρμακα της εξωσωματικής στο ψυγείο»

Η Κατερίνα Καινούργιου μίλησε με συγκίνηση για την εγκυμοσύνη της και αποκάλυψε πως είχε ήδη…

Μαρίνα Μεμουσάι για Γιώργο Μαζωνάκη: «Δεν θέλω ούτε ευρώ από την περιουσία του»

Η Μαρίνα Μεμουσάι, που έγινε γνωστή στο κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στο The…

Μελίνα Ασλανίδου για Γιώργο Μαζωνάκη: «Είναι πολύ δύσκολο για όλους μας, θρηνούμε»

Η Μελίνα Ασλανίδου μίλησε για τον Γιώργο Μαζωνάκη και τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί,…

Μαντόνα: «Ήθελα να κλάψω όταν ηχογραφούσαμε το “The Test” με την κόρη μου – Ήταν μια πολύ μαγική στιγμή»

Η Μαντόνα μίλησε με συγκίνηση για τη συνεργασία της με την κόρη της, αναφερόμενη στην…