Όταν ο Δούκας δικαιώνεται από τους αριθμούς, ναι λέει η βάση για ψήφισμα και προκριματικές – του Σωτήρη Μπολάκη

Όταν ο Δούκας δικαιώνεται από τους αριθμούς, ναι λέει η βάση για ψήφισμα και προκριματικές – του Σωτήρη Μπολάκη

Όταν ο Δούκας δικαιώνεται από τους αριθμούς, ναι λέει η βάση για ψήφισμα και προκριματικές – του Σωτήρη Μπολάκη

Η δημοσκόπηση που επικυρώνει το ψήφισμα Δούκα, το ξεκάθαρο «όχι» στη συγκυβέρνηση με ΝΔ

Η μέτρηση της opiniopoll για dnews ανάβει φωτιές στη Χαριλάου Τρικούπη και το πεπρωμένο φυγήν αδύνατο.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων εδώ και αρκετό καιρό λέει και ξαναλέει δημόσια ότι το ΠΑΣΟΚ στο συνέδριό του πρέπει να κλείσει ξεκάθαρα και με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο την αίσθηση που κυριαρχεί στην κοινωνία ότι είναι έτοιμο να βάλει πλάτη στη ΝΔ για μετεκλογική συνεργασία στην περίπτωση που δεν θα έχει αυτοδυναμία.

 

Ο δημοσκόπος Ζαχαρίας Ζούπης βρήκε 1.000 πασόκους και τους ρώτησε αν το Συνέδριο στα τέλη μαρτίου πρέπει να κατεβάσει το ψήφισμα Δούκα για να αποφασίσει κάθετα ότι δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ για το σχηματισμό κυβέρνησης αν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία.

Τα ποσοστά εμφατικά και συντριπτικά, αλλά την ίδια στιγμή και αποκαλυπτικά για τους δυο κόσμους που υπάρχουν εντός του Κινήματος.

 

Το 60,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με την πρόταση για ψήφισμα που θα αποκλείει κάθετα τη συνεργασία με τη ΝΔ, ωστόσο ένα 36% φαίνεται να κινείται στη λογική Ανδρουλάκη – Διαμαντοπούλου δηλώνοντας ότι διαφωνεί με το ψήφισμα.

 

Αλλά και η πρόταση Δούκα για προκριματικές εκλογές όπως προβλέ[πει και το καταστατικό του κόμματος προκρίνεται ως η ενδεδειγμένη διαδικασία για την επιλογή υποψηφίων στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Η πρόταση του Δήμαρχου Αθηναίων για τονωθεί το ενδιαφέρον της βάσης του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 63,9% την ώρα που και σε αυτό το ερώτημα η θέση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι το μοντέλο αυτό απέτυχε στο παρελθόν δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί έχει τη στήριξει πάλι του ενός τρίτου των ψηφοφόρων.

 

Τα περίεργα με το τι συμβαίνει στον εσωτερικό κόσμο του ΠΑΣΟΚ δεν σταματούν εκεί όμως γιατί την ίδια στιγμή σχεδόν 1 στους 3 ψηφοφόρους εκτιμούν ή έχουν τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστεί με τη ΝΔ μετεκλογικά και σχεδόν 7 στους 10 έχουν την πεποίθηση ότι αυτό δεν θα συμβεί. Και αυτό παρά τις κάθετες και σε όλους τους τόνους διαβεβαιώσεις του

 

Το κερασάκι στην τούρτα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έρχεται με την ερώτηση για το πόσο ικανοποιημένοι είναι ψηφοφόροι του από την αντιπολίτευση και την πολιτική τακτική που ακολουθεί η Χαριλάου Τρικούπη.

 

Η πλειοψηφία δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη από τον τρόπο που ολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ και αυτό έρχεται να ρίξει νερό στο μύλο της κριτικής Γερουλάνου περί «κολλημένης βελόνας».

 

60.3% δηλώνει λίγο ή και καθόλου ικανοποιημένο από την αντιπολιτευτική πολιτική του και την συνολική πολιτική παρουσία του ( 32.3% λίγο, 28% καθόλου) και διόλου αμελητέο βέβαια 38.7% δηλώνει πολύ και αρκετά ικανοποιημένο, δείχνοντας ουσιαστικά ότι ο κ. Ανδρουλάκης διατηρεί τη δύναμή του μέσα στο κόμμα.