
Νομικές πρωτοβουλίες προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αποφασισμένος να μην αφήσει την υπόθεση της παρακολούθησής του να ξεχαστεί εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης σε μια φάση που αναθερμαίνονται σενάρια πρόωρων εκλογών εξαιτίας του predator gate.
Σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι θα κινήσει και άλλες νομικές πρωτοβουλίες μετά την καθαρογραφή της απόφασης του μονομελούς πλημμελειοδικείου που αριθμεί 2.000 σελίδες.
Ο κ. Ανδρουλάκης την πήρε στα χέρια του και με τους νομικούς του τη μελετούν και εστιάζουν σύμφωνα με πληροφορίες σε ένα μείζον ζήτημα που δεν είναι άλλο από την έρευνα που ζήτησε το δικαστήριο για κατασκοπεία.
Τώρα ο κ. Ανδρουλάκης σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες να κάνει νέα μήνυση και εκείνος για κατασκοπεία, με το αδίκημα της απόπειρας και μόνο να αποτελεί εξίσου βαρύ ποινικό κακούργημα.
Πρίν λίγες ημέρες μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε στείλει και προσωπικές επιστολές σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που σύμφωνα με τη λίστα Μενουδάκου της αρχής διασφάλισης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα είχαν αποδεδειγμένα λάβει κακόβουλα sms, με την οποία τους καλούσε να κάνουν μηνύσεις και εκείνοι.
Το αίτημα για διερεύνηση της κατασκοπείας βέβαια το είχε βάλει πρώτος και μόνος ο Χρήστος Σπίρτζης μαζί με την Όλγα Γεροβασίλη καθώς ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε πέσει και εκείνος θύμα του predator.
Το αίτημα αυτό ο κ. Σπίρτζης και η δικηγόρος του το υποστήριξαν μέχρι τέλους και δικαιώθηκαν απο το δικαστήριο.
Στο παιχνίδι μπήκε και ο Ζαχαρίας Κεσσές, δικηγόρος του δημοσιογράφου Κουκάκη, που ήταν και εκείνος θύμα του predator, ο οποίος άρχισε από την ημέρα της απόφασης και έπειτα να αποκαλύπτει τα sms που εστάλησαν στους υπουργούς, όπως στον τότε υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια και κυρίως τις ημερομηνίες που μολύνονταν με το κατασκοπευτικό λογισμικό τα κινητά τους τηλέφωνα.
Να θυμίσουμε εδώ ότι προεκλογικά το 2023 ο κ. Δένδιας δήλωνε και στο δελτίο ειδήσεων του mega ότι δεν μπορούσε να σκεφτεί το αδιανόητο, κάποιος να διανοηθεί έστω να παρακολουθήσει τον υπουργό εξωτερικών καθώς θα βρεθεί απέναντι σε 60 εισαγγελείς του πλανήτη.
Η πιο ενδιαφέρουσα παρατήρηση πάντως μετά την απόφαση του δικαστηρίου είναι αυτή του κ. Κεσσέ για τις μηνύσεις που δεν έγιναν από τα πολιτικά πρόσωπα και κυρίως για τις ενέργειες που δεν έκαναν ως ιδιώτες έστω.
Κανένας υπουργός, ανώτατος αξιωματικός του στρατού και της αστυνομίας, εισαγγελέας και πολιτικό πρόσωπο – πλην Ανδρουλάκη, Σπίρτζη, Γεροβασίλη – δεν έστειλε να ελέγξουν στα ειδικά εργαστήρια του εξωτερικού το κινητό του τηλέφωνο για να δουν αν μολύνθηκε ή όχι. Αν παρακολουθήθηκαν δηλαδή.
Το συμπέρασμά του είναι ότι όλοι πάτησαν το σύνδεσμο που τους εστάλη, άρα παρακολουθήθηκαν.
Επειδή ούτε όταν αργότερα που έσκασε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κινήθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο για να μάθουν τι έχει συμβεί, ούτε και τώρα φαίνεται ότι προτίθενται να πράξουν το οτιδήποτε, μπορεί κάποιος πολύ καχύποπτος να ισχυριστεί ότι όλα μπορεί να γίνονταν εις γνώση τους από την πρώτη στιγμή ή για κάποιους τουλάχιστον από τους παρακολουθούμενους.
Ποιος ξέρει.
Μπορεί αυτό αύριο να αποτελέσει και μια τελευταία γραμμή άμυνας επικοινωνιακά.
Θα μάθουμε…










































