
«Η δίκη του πατρός Αντωνίου, πρώην υπευθύνου της Κιβωτού του Κόσμου, ξεκίνησε κεκλεισμένων των θυρών, κατηγορούμενου για ασέλγεια σε βάρος δύο πρώην τροφίμων του οργανισμού. Η διαδικασία γίνεται με αυστηρά μέτρα προστασίας των θυμάτων και της ιδιωτικότητάς τους.»
«Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, οι κατηγορίες αφορούν σε περιστατικά που φέρονται να έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της παραμονής των θυμάτων στον οργανισμό. Η δίκη διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των προσώπων που έχουν υποστεί κακοποίηση και να αποτραπεί κάθε περαιτέρω ψυχολογική πίεση.
Ο πατήρ Αντώνιος παραμένει υπό νομική διαδικασία και η υπόθεση έχει προκαλέσει ευρεία κοινωνική συζήτηση γύρω από την ασφάλεια και την εποπτεία σε ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά και νέους. Οι αρχές επισημαίνουν ότι η διαδικασία συνεχίζεται σύμφωνα με τα νόμιμα πλαίσια και τα δικαιώματα των θυμάτων παραμένουν στην πρώτη γραμμή.
Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, με την παρουσία των συνηγόρων και των μαρτύρων, ενώ η κοινωνία παρακολουθεί στενά την υπόθεση, ζητώντας δικαιοσύνη και διασφάλιση της προστασίας των παιδιών.»






































