
Με την άφιξη του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, οι εκδρομείς σπεύδουν να αφήσουν την πόλη, προκαλώντας αυξημένη κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού, το λιμάνι του Πειραιά και τη Λεωφόρο Αθηνών.
Η αργία του Αγίου Πνεύματος φέρνει έξοδο χιλιάδων πολιτών από την Αθήνα, με την κίνηση να έχει ήδη κορυφωθεί στους κύριους οδικούς άξονες και στα μέσα μεταφοράς.
Στα ΚΤΕΛ Κηφισού, οι ουρές στα γκισέ και τα εκδοτήρια εισιτηρίων φτάνουν σε ώρες αιχμής, ενώ τα λεωφορεία κινούνται με αυξημένο αριθμό δρομολογίων για να καλύψουν τη ζήτηση.
Στο λιμάνι του Πειραιά, οι ταξιδιώτες σπεύδουν να επιβιβαστούν σε πλοία για τα νησιά, με τις προβλήτες να είναι γεμάτες από επιβάτες και αυτοκίνητα. Παράλληλα, η Λεωφόρος Αθηνών εμφανίζει αυξημένη κυκλοφορία, με ουρές οχημάτων που εκτείνονται για αρκετά χιλιόμετρα, προκαλώντας καθυστερήσεις.
Οι αρχές καλούν τους οδηγούς να δείξουν υπομονή, να τηρούν τα όρια ταχύτητας και να χρησιμοποιούν εφαρμογές για την κίνηση, ενώ οι ταξιδιώτες συνιστάται να φτάνουν έγκαιρα για την αποφυγή ταλαιπωρίας.
Η εικόνα αυτή αναμένεται να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, καθώς πολλοί Αθηναίοι εκμεταλλεύονται το διάλειμμα για σύντομες αποδράσεις εκτός πόλης.







































