Με θετική διάθεση και χωρίς να στέκεται στη βαθμολογία, ο Ζερόμ Καλούτα μίλησε για τη συμμετοχή του στη Eurovision, τονίζοντας ότι η αξία της εμπειρίας ξεπερνά οποιοδήποτε αγωνιστικό αποτέλεσμα.
Ο καλλιτέχνης ανέφερε πως η παρουσία στη σκηνή του ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία, από την οποία αποκόμισε σημαντικές στιγμές και πολύτιμες αναμνήσεις. Όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν θεωρεί ότι υπήρξε ήττα.
«Δεν χάσαμε, κερδίσαμε γιατί η εμπειρία ήταν υπέρτατη», δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή στη Eurovision του έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, να συνεργαστεί με επαγγελματίες υψηλού επιπέδου και να ζήσει μια ξεχωριστή καλλιτεχνική διαδρομή.
Ο Ζερόμ Καλούτα σημείωσε ακόμη ότι τέτοιες διοργανώσεις δεν κρίνονται μόνο από την τελική κατάταξη, αλλά και από τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις σχέσεις που δημιουργούνται κατά τη διάρκειά τους.
Με τις δηλώσεις του έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα, τονίζοντας πως κάθε συμμετοχή αποτελεί μια ευκαιρία εξέλιξης και ότι η ουσία βρίσκεται στο ταξίδι και όχι αποκλειστικά στο τελικό αποτέλεσμα.







































