Επίδομα παιδιού Α21: Έκτακτη πληρωμή στις 9 Οκτωβρίου – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Επίδομα παιδιού Α21: Έκτακτη πληρωμή στις 9 Οκτωβρίου – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Επίδομα παιδιού Α21: Έκτακτη πληρωμή στις 9 Οκτωβρίου – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Μία επιπλέον πληρωμή για το Επίδομα Παιδιού Α21 προγραμματίζει ο ΟΠΕΚΑ για την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2026, προκειμένου να καλυφθούν δικαιούχοι που δεν κατάφεραν να συμπεριληφθούν στην προηγούμενη καταβολή.

Η έκτακτη πληρωμή αφορά αιτήσεις που δεν κατέστη δυνατό να εκκαθαριστούν λόγω τεχνικού προβλήματος στην ενημέρωση των στοιχείων φοίτησης των παιδιών. Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΟΠΕΚΑ, το ζήτημα συνδέθηκε με περιπτώσεις παιδιών για τα οποία δεν είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως η διαδικασία αποφοίτησης και εγγραφής στην επόμενη τάξη.

Πότε ανοίγει ξανά η πλατφόρμα Α21

Μετά την απόφαση για την έκτακτη πληρωμή, μετατέθηκε και η ημερομηνία επαναλειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής Α21.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει ξανά τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2026 στις 08:00. Από εκείνη την ώρα οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν νέες αιτήσεις για το 2026 ή να τροποποιήσουν ήδη υποβληθείσες αιτήσεις.

Η εφαρμογή θα παραμείνει διαθέσιμη έως την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2026 στις 18:00.

Ποιοι θα λάβουν την έκτακτη πληρωμή

Η συμπληρωματική καταβολή της 9ης Οκτωβρίου αφορά τις αιτήσεις που επηρεάστηκαν από την εκκρεμότητα στα στοιχεία σχολικής φοίτησης και δεν συμπεριλήφθηκαν στην πληρωμή της 30ής Σεπτεμβρίου. Ο ΟΠΕΚΑ θα επαναλάβει την εκκαθάριση των συγκεκριμένων αιτήσεων, ώστε να καταβληθεί το επίδομα στους δικαιούχους που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Για την τακτική πληρωμή της 30ής Σεπτεμβρίου είχαν προβλεφθεί 70.584.787,15 ευρώ για 422.148 δικαιούχουςτου Α21.

Οι δικαιούχοι μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της αίτησής τους μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΠΕΚΑ.