Categories: LifestyleΕλλάδα

Άνοιξη 2026: Χρώματα, τάσεις και must-have κομμάτια για τη σεζόν

Η Άνοιξη 2026 φέρνει φρεσκάδα, χρώμα και διαχρονικό στιλ στις ντουλάπες μας. Οι σχεδιαστές συνδυάζουν ρομαντισμό, τεχνολογία και φυσικές αποχρώσεις, δημιουργώντας μια σεζόν γεμάτη αντιθέσεις και προσωπικότητα. Από παστέλ και φυσικά πράσινα μέχρι φωτεινά κοραλλί και metallic λεπτομέρειες, η μόδα για φέτος προτείνει τολμηρούς συνδυασμούς αλλά και minimal γραμμές.

Τα χρώματα που κυριαρχούν αυτή την άνοιξη περιλαμβάνουν το βουτυρένιο κίτρινο, το digital lavender, το aqua blue, το coral blush, το matcha green, το soft peach, το classic white και το metallic silver. Κάθε απόχρωση έχει τη δική της προσωπικότητα: από δροσερά γαλαζοπράσινα που θυμίζουν τροπικά νερά μέχρι ρομαντικά παστέλ και futuristic silver που δίνουν φουτουριστικό χαρακτήρα στα σύνολα.

Στα ρούχα, οι τάσεις περιλαμβάνουν sheer layers, tailored suits, maxi φορέματα, κομψά cargo παντελόνια, κρόσσια που δίνουν κίνηση και την επιστροφή των χαμηλοκάβαλων γραμμών. Τα αξεσουάρ έχουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο, με oversized γυαλιά, metallic τσάντες, statement ζώνες και XL σκουλαρίκια να ολοκληρώνουν κάθε look.

Οι μεγαλύτεροι οίκοι, όπως Chanel, Versace, Dior, Balenciaga και Stella McCartney, παρουσίασαν συλλογές που συνδυάζουν παστέλ tailoring, sheer υφάσματα, metallic λεπτομέρειες και eco-friendly αποχρώσεις, επηρεάζοντας καθοριστικά τις τάσεις της φετινής σεζόν.

Η Άνοιξη 2026 προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να πειραματιστεί κανείς με χρώματα και υφές, να αναδείξει την προσωπικότητά του και να ενσωματώσει στην καθημερινή και βραδινή του γκαρνταρόμπα κομμάτια που θα πρωταγωνιστήσουν για χρόνια.

Επιμέλεια Κειμένου: Ελευθερία Καραμπίνη

Recent Posts

Κιθ Ντέιβιντ: Τιμήθηκε με αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας – «Ζω το όνειρό μου»

Μια ξεχωριστή στιγμή για τον Κιθ Ντέιβιντ, ο οποίος απέκτησε το δικό του αστέρι στη…

Σάκης Κατσούλης και Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Στιγμές αγωνίας στην Πετρούπολη – Ήρθαν αντιμέτωποι με αγριογούρουνα

Μια απρόσμενη και άκρως αγχωτική εμπειρία βίωσαν ο Σάκης Κατσούλης και η Μαριαλένα Ρουμελιώτη, καθώς…

Ο πρώην σύντροφος της Ράμερ Γουίλις αρνείται τις κατηγορίες κακοποίησης – «Χωρίσαμε γιατί δεν ταιριάζαμε»

Τις κατηγορίες περί κακοποίησης που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρνείται ο πρώην σύντροφος…

Μπέλα Χαντίντ: Εντυπωσιακές εμφανίσεις με ολόσωμο μαγιό σε πολυτελές σκάφος

Η Μπέλα Χαντίντ μοιράστηκε νέες καλοκαιρινές εικόνες από τις διακοπές της, ποζάροντας πάνω σε σκάφος…

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ για τον αείμνηστο πατέρα της: «Μας λείπεις κάθε μέρα»

Μια συγκινητική ανάρτηση αφιερωμένη στον πατέρα της μοιράστηκε η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, εκφράζοντας δημόσια τη…

Ρία Ελληνίδου: «Η μουσική ήταν και συνεχίζει να είναι το “καταφύγιό” μου»

Για τη βαθιά της σχέση με τη μουσική μίλησε η Ρία Ελληνίδου, περιγράφοντάς την ως…