-Η Τεχεράνη εκτόξευσε πάνω από 100 βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ. Εκρήξεις στο Τελ Αβίβ και στην Ιερουσαλήμ. Νωρίτερα το Ισραήλ είχε χτυπήσει την πυρηνική εγκατάσταση στο Ισφαχάν.
-Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε να μεσολαβήσει μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν
-Οι ΗΠΑ μεταφέρουν πλοία και στρατεύματα στη Μέση Ανατολή, υπό το φόβο των αντιποίνων της Τεχεράνης στο Ισραήλ, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο AP. Την ίδια ώρα το Ιράν απειλεί με «κόλαση».
-Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Ανησυχία στην Αθήνα για ναυτιλία και τουρισμό μετά τη νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
-Οι IDF ανακοίνωσαν ότι έκαναν επιθέσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και αναφέρουν ότι ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, Χοσεΐν Σαλαμί, και άλλοι Ιρανοί αξιωματικού σκοτώθηκαν.
-Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου αποκάλυψε πως πριν από την επίθεση στο Ιράν, το Ισραήλ είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ.
-Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προέτρεψε το Ιράν να κάνει συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, προειδοποιώντας για «ακόμα πιο βάναυσες» ισραηλινές επιθέσεις. Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν τις επιθέσεις του Ισραήλ, κάτι που οι ΗΠΑ αρνήθηκαν.
Βίντεο με καταστροφές στο κέντρο του Τελ Αβίβ
Situation on the ground in Tel Aviv. pic.twitter.com/BoviIKybHX
— Clash Report (@clashreport) June 13, 2025
Δεύτερο κύμα πυραύλων εκτοξεύτηκε από το Ιράν
Οι πυραυλικές επιθέσεις συνεχίζονται, άλλο ένα μπαράζ με δεκάδες πυραύλους εκτοξεύτηκαν προς το Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός
Το ιρανικό πρακτορείο IRNA επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύτηκε και δεύτερο κύμα πυραύλων.
Στον ουρανό του Τελ Αβίβ διακρίνεται ένα πυκνό νέφος καπνού μετά τις πρώτες πυραυλικές εκτοξεύσεις.
Ανάλυση: Στην τελική ευθεία το σχέδιο του Ισραήλ – Στόχος ο ίδιος ο Χαμενεΐ, ο Νετανιάχου θέλει σύμμαχο τον λαό του Ιράν
Μπορεί να έχουν μεσολαβήσει περισσότερες από 600 ημέρες από την στιγμή που ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τα όσα έγιναν το «Μαύρο Σάββατο», είχε ανοιχτά δηλώσει πως ο δρόμος του Ισραήλ τελειώνει με την τιμωρία του Ιράν, αλλά ελάχιστοι έδωσαν βάση στη συγκεκριμένη τοποθέτηση, υπό το βάρος των φρικαλεοτήτων που η Χαμάς είχε διαπράξει στα ισραηλινά εδάφη.
Σήμερα σχεδόν τρία χρόνια μετά, το Ισραήλ αφού εξουδετέρωσε κάθε αντίπαλο που βρισκόταν στα σύνορά του, πιέζει συστηματικά για την τελική επίθεση σε αυτό που για το Τελ Αβίβ είναι η πηγή του κακού.
Η Τεχεράνη εκτέθηκε ανεπανόρθωτα τα ξημερώματα της Παρασκευής και οποιαδήποτε και αν είναι η απάντηση προς το Ισραήλ, δεν θα καταφέρει να καλύψει την απόσταση που έχει δημιουργηθεί από το οριστικό τέλος που έχει σχεδιάσει για το θεοκρατικό καθεστώς το Τελ Αβίβ.