
Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη σε σχολείο στην πόλη Οστρόουενκα της Πολωνίας, όταν σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον επτά άνθρωποι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο Vocational School Complex No. 4, λίγο πριν από το μεσημέρι. Οι αστυνομικές Αρχές έσπευσαν στο σημείο, ενώ ένας 19χρονος άνδρας συνελήφθη μετά την επίθεση. Σύμφωνα με το Reuters, ο φερόμενος ως δράστης είναι μαθητής του σχολείου.
Οι περισσότεροι από τους τραυματίες φέρεται να είναι μαθητές, ενώ μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και μία εκπαιδευτικός. Οι δύο σοβαρά τραυματίες έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στοιχεία για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης έχει συλληφθεί, ενώ ο δήμαρχος της Οστρόουενκα, Πάβελ Νιεβιαντόφσκι, δήλωσε ότι η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο και ότι οι Αρχές βρίσκονται στο σημείο για να διακριβώσουν όλες τις παραμέτρους της επίθεσης.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα πίσω από την επίθεση. Η έρευνα των πολωνικών Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση των τραυματιών και όσα προηγήθηκαν του αιματηρού περιστατικού.






































