Τη μεγάλη καταστροφή καταγράφουν δορυφορικές εικόνες.
Δορυφορικά δεδομένα από δορυφόρους πολύ υψηλής ανάλυσης, οι οποίοι πέρασαν πάνω από τις πληγείσες περιοχές το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Αυγούστου 2025, επεξεργάστηκε η ομάδα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποκαλύπτοντας την έκταση των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες δασικές φωτιές στη Χίο, στη Ζάκυνθο, στην Πρέβεζα και στην Κάτω Αχαΐα.
Σύμφωνα με την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων του ευρωπαϊκού μηχανισμού Copernicus EMS, έως τις 12:40 το μεσημέρι της Τετάρτης 13/08, είχαν καεί συνολικά πάνω από 100.000 στρέμματα και συγκεκριμένα:
Η καμένη έκταση από τη δασική πυρκαγιά στη Χίο, από δορυφορικά δεδομένα της υπηρεσίας EMS / Copernicus έως το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Αυγούστου 2025.
Η καμένη έκταση από τη δασική πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, από δορυφορικά δεδομένα της υπηρεσίας EMS / Copernicus έως το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Αυγούστου 2025.
Η καμένη έκταση από τη δασική πυρκαγιά στην Πρέβεζα, από δορυφορικά δεδομένα της υπηρεσίας EMS / Copernicus έως το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Αυγούστου 2025.
Η καμένη έκταση από τη δασική πυρκαγιά στην Κάτω Αχαΐα, από δορυφορικά δεδομένα της υπηρεσίας EMS / Copernicus έως το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Αυγούστου 2025.
Η Kate Middleton φαίνεται πως έχει βρει τον τρόπο να φωτίσει ακόμη περισσότερο το signature…
Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της μουσικής του διαδρομής του Δημήτρη Κόκοτα ήρθε όταν…
Η απώλεια λίπους στην περιοχή της κοιλιάς γίνεται συχνά πιο δύσκολη με την ηλικία, όμως…
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Σαλαμίνα, όπου η πυρκαγιά παραμένει σε εξέλιξη,…
Η σημερινή ημέρα φέρνει μια διαφορετική διάθεση, με την αισιοδοξία να γίνεται οδηγός για τα…
Με ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όσους χρησιμοποιούν τα social media για να προσβάλλουν και να…