Θερινές εκπτώσεις 2026: Αρχίζει η μεγάλη περίοδος προσφορών – Πόσο θα διαρκέσει

Η αντίστροφη μέτρηση για τις θερινές εκπτώσεις του 2026 ολοκληρώνεται, καθώς από τη Δευτέρα ξεκινά επίσημα η εκπτωτική περίοδος σε ολόκληρη τη χώρα. Για αρκετές εβδομάδες οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους σε μειωμένες τιμές, με τα εμπορικά καταστήματα να προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις σε μεγάλη ποικιλία προϊόντων.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων, καθώς από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου οι επιχειρήσεις λιανικής θα ξεκινήσουν τη μεγαλύτερη εκπτωτική περίοδο του καλοκαιριού.

Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν αγορές σε μειωμένες τιμές, ακόμα και την Κυριακή 19 Ιουλίου, όπου επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν προαιρετικά.

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή

Με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, το προτεινόμενο ωράριο για την προαιρετική κυριακάτικη λειτουργία είναι από τις 11:00 έως τις 20:00.

Ωστόσο, κατά τόπους εμπορικοί σύλλογοι μπορούν να προτείνουν διαφοροποιήσεις στο ωράριο. Ενδεικτικά, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης έχει εισηγηθεί στα μέλη του τα καταστήματα να ολοκληρώσουν τη λειτουργία τους στις 18:00.

Τι προβλέπει η νομοθεσία για τις εκπτώσεις

Η περίοδος των θερινών εκπτώσεων διέπεται από τις διατάξεις του νόμου 4177/2013, ενώ εφαρμόζονται και οι κανόνες που προβλέπει ο νόμος 2251/1994 για την προστασία των καταναλωτών, όπως ισχύει μετά τις τελευταίες τροποποιήσεις.

Στόχος του πλαισίου είναι να διασφαλίζεται η διαφάνεια στις ανακοινώσεις μείωσης τιμών και να αποτρέπονται φαινόμενα παραπλάνησης των καταναλωτών.

Recent Posts

Δραματική νύχτα στην Αττικοβοιωτία: Η φωτιά σκαρφάλωσε στον Κιθαιρώνα – Εκκενώθηκε η Ψάθα

Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη με τα πύρινα μέτωπα στην…

Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτός ο Λόφος του Λυκαβηττού από σήμερα τα μεσάνυχτα

Κλειστός παραμένει ο Λόφος Φινόπουλου Ο Δήμος Αθηναίων ενημερώνει τους πολίτες ότι ανοίγει από σήμερα…

Αριάνα Γκράντε: Κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ «Petal» – Τα τραγούδια που συνδέονται με τον χωρισμό της από τον Ίθαν Σλέιτερ

Το νέο της μουσικό κεφάλαιο παρουσίασε η Αριάνα Γκράντε με το άλμπουμ «Petal», το οποίο…

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Μετακομίζει σε νέο σπίτι – «Είναι ο απόλυτος εφιάλτης»

Ένα νέο κεφάλαιο στην καθημερινότητά της ανοίγει η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, η οποία αποκάλυψε στους διαδικτυακούς…

Χέιλι Μπίμπερ: Καλοκαιρινές στιγμές στην παραλία και τρυφερά στιγμιότυπα με τον γιο της

Ένα νέο άλμπουμ φωτογραφιών από τις καλοκαιρινές της διακοπές μοιράστηκε η Χέιλι Μπίμπερ με τους…

Στέφανος Καπίνο: Πρώτη φορά πατέρας – Η σύζυγός του Μιρκέτα Βιδάλη έφερε στον κόσμο το παιδί τους

Μία από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της προσωπικής του ζωής βιώνει ο Στέφανος Καπίνο, καθώς…