Όταν πρόκειται για τη θεραπεία του στρες, της κατάθλιψης και του άγχους, μπορεί να μην πιστεύετε ότι αυτό που τρώτε έχει σχέση.
Ωστόσο, νέα έρευνα δείχνει ότι το «κλειδί» για καλύτερη ψυχική υγεία θα μπορούσε να βρίσκεται στο έντερο σας και το αγαπημένο σας πρωινό.
Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια διαπίστωσαν ότι ο γαλακτοβάκιλλος, ένα βακτήριο που βρίσκεται στο γιαούρτι, καθώς και στις τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, θα μπορούσε να βοηθήσει το σώμα να διαχειριστεί το στρες και στην πρόληψη της κατάθλιψης και του άγχους.
Η ομάδα των επιστημόνων, με επικεφαλής τον ερευνητή της UVA Alban Gaultier, ανέφερε ότι τα ευρήματα ανοίγουν το δρόμο για τη θεραπεία παθήσεων ψυχικής υγείας.
Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com