Τρόμος στο Μανχάιμ της Γερμανίας – Ένας νεκρός και πάνω από 25 τραυματίες από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος

Ένα παιδί ανάμεσα στους τραυματίες – Δυο οι νεκροί, μεταδίδει το AFP

Το νοσοκομείο στο Μάνχαϊμ εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι δύο ενήλικες και ένα παιδί λαμβάνουν «ιατρική περίθαλψη».

«Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μανχάιμ δημιούργησε μια μονάδα έκτακτης ανάγκης στην καφετέρια για να αντιμετωπίσει τον αριθμό των τραυματιών», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Υπήρξαν αναφορές στη Γερμανία ότι μέχρι και 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο περιστατικό, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.

Δυο οι νεκροί, μεταδίδει το AFP

Ο αριθμός των νεκρών στο Μάνχαϊμ είναι δύο, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

 

Ο οδηγός είναι 40 ετών με γερμανική υπηκοότητα, μεταδίδει η BILD

Ο οδηγός έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος, ενώ, σύμφωνα με την BILD έχει γερμανική υπηκοότητα και είναι 40 ετών.

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την επίθεση – Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ένας ύποπτος

Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα που οδήγησε αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στο κέντρο της πόλης του Μάνχαϊμ.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 12:00 τοπική ώρα (11:00 GMT) στην πλατεία της αγοράς Paradeplatz της πόλης της δυτικής Γερμανίας. Η αστυνομία επιβεβαίωσε έναν θάνατο. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένα δεύτερο άτομο πέθανε αλλά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν το έχουν επιβεβαιώσει. Υπάρχουν «αρκετοί» τραυματίες αλλά η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει τον αριθμό. Η ταυτότητα του υπόπτου ή τα κίνητρά του δεν έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ένας ύποπτος

Όπως αναφέρει το BBC, η αστυνομία του Μανχάιμ επιβεβαιώνει ότι υπάρχει μόνο ένας ύποπτος. Αυτό το άτομο, έχει ήδη συλληφθεί. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκεται και δεύτερο άτομο, αναφέρει. Ωστόσο, δεν ακόμα δεν ενημερώνουν αν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα ή ατύχημα. Η αστυνομία της πόλης προσθέτει στην ανακοίνωση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό.

Φόβοι για δύο νεκρούς

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι δύο άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους μετά την ύποπτη επίθεση στο Μανχάιμ.

Η αστυνομία έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και πολλά άλλα τραυματίστηκαν. Σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι ένα αυτοκίνητο οδηγήθηκε εναντίον μιας ομάδας ανθρώπων, αλλά δεν διευκρίνισαν αν επρόκειτο για σκόπιμη επίθεση.